Maskiohjeet muuttuivat Kouvolassa

Maskien käytöstä ei suositella vielä luopumaan kokonaan Kouvolassa. Kouluissa suositellaan maskin käytön jatkamista erityisesti, jos kotona on koronaan sairastunut sekä suurissa yhteistilaisuuksissa.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL muutti viime viikolla valtakunnallista maskisuositusta. Se suosittelee maskin käyttöä edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä

• niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
• niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä
• niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Oireisille suositellaan aina ensisijaisesti pysymistä kotona oireiden väistymiseen saakka.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä käsitteli maskisuosituksen muutoksen kokouksessaan tällä viikolla. Koronakoordinaatioryhmä totesi, että tartuntojen määrä Kymenlaaksossa on edelleen suuri, ja maskin käytöstä ei suositella vielä luopumaan kokonaan. Uusien suositusten perusteella myös Kouvolan kaupunki on muuttanut maskiohjeitaan.

Kouvolan kaupungin maskisuositus 21.4. alkaen:

Kouluissa oppilaiden ja opiskelijoiden suositellaan käyttävän maskia 6. luokasta alkaen sisätiloissa kevätlukukauden loppuun asti erityisesti, jos:

• oppilaan kotona on koronavirukseen sairastunut
• järjestetään isompia yhteistilaisuuksia, joissa koulun tai eri koulujen väkeä kokoontuu samaan sisätilaan, tai kulkee esimerkiksi samoilla bussikuljetuksilla.

Lisätiedot:
Turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen puh. 020 615 9019

Sivun alkuun