Lupa-asiat ajoissa vireille

Tekniikka- ja ympäristötalon toimipiste suljetaan ajalla 29.6.-19.7.2020. Lupien tarve on syytä miettiä jo nyt ja laittaa hakemukset ajoissa vireille.

Tiedotetta muokattu 8.5.2020: Tekniikka-ja ympäristötalon kesäsulku on peruttu. Palvelua saa sähköpostitse, puhelimitse ja ajanvarauksella myös kesällä. Lue tiedote 5.5.2020.

Lomautusten seurauksena asiakaspalvelu keskeytyy kolmeksi viikoksi Tekniikka- ja ympäristötalon osalta kesäaikana. Lomautukset saattavat myös vaikuttaa tavanomaista pidempiin lupien käsittelyaikoihin sekä yhteydenottojen vastausaikoihin. 

Kouvolan kaupunki kehottaa lupien tarvitsijoita laittamaan lupa-anomukset ajoissa vireille, jotta luvat saadaan kuntoon ennen talon sulkuaikaa.

Esimerkkejä hakemusten jättöajoista

Rakentamiseen liittyvät hakemukset ja maisematyölupahakemukset kehotetaan jättämään 4.5.2020 mennessä.

Kaavasta poikkeamis- sekä suunnittelutarveratkaisuhakemukset suositellaan jättämään 1.4.2020 mennessä.

15.6.2020 mennessä saapuneet tonttihakemukset käsitellään 16.6.2020. Seuraavan kerran tonttihakemuksia käsitellään vasta 3.8.2020.

Myös muissa lupa-asioissa, esim. yleisten alueiden lupahakemukset, on hyvä olla ajoissa liikkeellä.

Terveysvalvonta ja ympäristönsuojelu

Kiireellisissä, välitöntä toimintaa vaativissa asioissa, kuten ruoka- ja vesivälitteiset epidemiat (ruokamyrkytys) sekä välitöntä toimintaa vaativissa ympäristövahinkoja koskevissa asioissa, voi sulkuaikana soittaa puhelinvaihteeseen numeroon 020 615 11.

Taustaa

Kaupungin henkilöstön lomautusten perusteena ovat taloudelliset syyt. Kouvolan kaupungilla on kuluvana vuonna pakottavat syyt kustannusten vähentämiseen. Lomautuksilla on vaikutusta kuntalaisten palveluihin, mutta lakisääteiset palvelut järjestetään lomautuksista huolimatta. Keskeisenä periaatteena on asiakasturvallisuuden takaaminen.

Lisätietoja

Tiedotamme lomautusten vaikutuksista palveluihin kevään mittaan ensisijaisesti kaupungin verkkosivuilla www.kouvola.fi/lomautukset sekä mediatiedottein.

Sivun alkuun