Kymijoen ulkoilureitti valittiin Vuoden Retkipaikaksi 2024

Tänä vuonna ehdolla olleita kohteita yhdisti helppo saavutettavuus julkisilla liikennevälineillä – Kymijoen ulkoilureitille voi hypätä suoraan junan tai bussin kyydistä.

Kaksi naista lavalla, taustalla kuvakooste Kymijoen ulkoilureitistä.
Kymijoen ulkoilureitti palkittiin 24.1.2024 Matkamessuilla Vuoden Retkipaikka 2024 -tunnustuksella. Palkinnon vastaanotti asiantuntija Anu Hjelt Kouvolan kaupungin Viestintä ja VisitKouvola -yksiköstä. Kuvassa oikealla kehitysjohtaja Karoliina Kaski Retkipaikasta.

Retkipaikka-sivusto järjestää vuosittain yleisöäänestyksen Vuoden Retkipaikasta. Tänä vuonna teemana oli kohteiden helppo saavutettavuus julkisilla kulkuvälineillä, mikä on luontoystävällinen tapa lähteä ulkoilemaan. Kisassa oli mukana yhdeksän hienoa luontokohdetta ympäri Suomen ja ääniä annettiin yhteensä melkein 5000. Kymijoen ulkoilureitti voitti äänestyksen ja sai äänistä 27,3 %. Seuraaviksi sijoittuivat Sallan kansallispuisto ja Punkaharju. Kisa oli tiukka ja ehdolla oli vaikuttavia ja hyvin tunnettuja kohteita, mm. Utö, Kevon kanjoni, Billnäs, Hailuoto ja Ruissalo.

Kilpailun tulokset julkistettiin Matkamessuilla Helsingissä lauantaina 20.1.2024.

Kymijoen ulkoilureitti on palkittu aiemminkin. Vuonna 2021 sille myönnettiin Vuoden Kuntatekniikan saavutus -tunnustus.

”Vuoden Retkipaikka -äänestyksen ehdokasasettelussa asetamme mielellämme mukaan keskenään hyvin erilaisiakin kohteita eri puolilta Suomea. Retkikohde voi olla ensiluokkainen välittämättä siitä, onko kyseessä pieni ja paikallinen vai suuri ja tunnettu kohde”, sanoo Retkipaikan kehitysjohtaja Karoliina Kaski. ”Lähiluonto on todella tärkeää, koska se on aina lähellä ja sinne voi lähteä matalalla kynnyksellä. On todella hienoa, että näin pitkä ja monipuolinen reitti on suoraan tavoitettavissa jopa junalla.”

Ulkoilureitti tuo Kymijoen lähelle

Kymijoen ulkoilureitti on 25 kilometriä pitkä ja noin kaksi kolmasosaa siitä kulkee joen rannassa tai sen tuntumassa. Reitille voi mennä mistä kohdasta hyvänsä mutta ensikertalaisen on kätevää tutustua siihen lähtöopasteiden avulla, joita on reitin varrella 13 kappaletta. Kouvolan ulkopuolelta reitille on helppo tulla, sillä se kulkee aivan Matkakeskuksen vierestä. Alle voi ottaa vaikka kaupunkipyörän. Ulkoilun lomassa tarvittavia palveluita löytyy reitin varrella. Ulkoilureitillä on kolme esteetöntä reitinosaa mutta niiden ulkopuolellakin on helppokulkuisia osuuksia. Kävelyyn ja pyöräilyyn sopivat osuudet on paikoitellen erotettu toisistaan. Ulkoilureitti on ollut erittäin suosittu kouvolalaisten keskuudessa heti valmistumisestaan lähtien.

Kymijoen ulkoilureitti – Kouvolan kaupunki

Kymijoen ulkoilureitti Kouvolassa (youtube.com)

Lisätietoja:

Anu Hjelt, asiantuntija, 020 615 6642, anu.hjelt@kouvola.fi

Sivun alkuun