Kymijoen ulkoilureitti Kouvolassa on valmistunut

Kymijoen ulkoilureitin viimeinenkin osuus on valmistunut ja koko 25 kilometriä pitkä reitti on auki ja kuljettavissa jalan tai pyöräillen. Ulkoilureitin avajaisia vietetään lauantaina 17.9.2022.

Kolme naista kävelee rappuja alas. Taustalla Kymijoki. Keltaiset lehdet puissa.

Kouvolassa sijaitseva Kymijoen ulkoilureitti tekee noin 25 kilometriä pitkän lenkin Kouvolan keskustan kautta kauniisiin jokivarren maisemiin. Reitti on saatu kokonaisuudessaan valmiiksi. Kymijoen ulkoilureitti on kävelyyn ja pyöräilyyn soveltuva, joskin joillain osuuksilla pyörää on talutettava tai käytettävä kiertoreittiä.

Kymijoen ulkoilureitin yleissuunnitelma valmistui vuonna 2017. Toteutuksen pohjaksi järjestettiin kaikille kaupunkilaisille avoin verkkokysely vuonna 2018 ja rakentaminen alkoi seuraavana vuonna. Reittiä on toteutettu osissa ja siitä on tullut suosittu liikuntaa harrastavien ja vapaa-aikaa viettävien kaupunkilaisten kohde jo kauan ennen lopullista valmistumista. Reitti tarjoaa lähiluontoa ja virkistysmahdollisuuksia aivan kodin lähellä. Kauempaa tuleville on useita pysäköintipaikkoja, joilta voi lähteä ulkoilemaan. Reitillä on kolme esteetöntä osuutta: Alakylässä, Sääksniemessä ja Rauhanharjussa. Pyörätuolinkäyttäjät tarvitsevat kuitenkin avustajan nousujen ja sorapinnan vuoksi. Kouvolan kaupunki sai reitin suunnittelusta ja toteutuksesta Suomen kuntatekniikan yhdistyksen myöntämän Vuoden 2021 kuntatekniikan saavutus -tunnustuksen.

Avajaisia vietetään lauantaina 17.9.2022

Kaupunkilaisia ja ulkoilijoita kutsutaan tutustumaan Kymijoen ulkoilureittiin lauantaina 17.9. klo 10-14 avajaisten merkeissä. Ulkoilureitin suunnitteluun ja toteutukseen osallistunutta kaupungin henkilökuntaa on tavattavissa Pyteränojan laavulla Alakylässä ja Rauhanvirran nuotiopaikalla Rauhanharjussa, joissa pidetään avajaisten ajan tulia yllä lämmittelyä ja makkaranpaistoa varten. Omia nuotiopuita ei siis avajaispäivänä tarvita. Kouvolan Latu ry on myös paikan päällä kertomassa toiminnastaan. Ensimmäiselle kahdelle sadalle jommallekummalle tulipaikalle saapuvalle on luvassa pieni avajaisyllätys. ”Avajaispäivä on otollinen tilaisuus kiertää vaikka koko reitti! Toivotamme kaikki kouvolalaiset ja Kouvolassa vierailevat lämpimästi tervetulleiksi Kymijoen kauniille rannoille”, sanoo asiantuntija Anu Hjelt VisitKouvolasta.

Lisätietoja:

Markku Brandtell, valvoja, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 5445, markku.brandtell@kouvola.fi

Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, Kouvolan kaupunki, puh 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

Lisätietoja Kymijoen ulkoilureitistä Kouvolan kaupungin verkkosivuilla

Kymijoen ulkoilureitistä on tuotettu 2,5 min. pituinen video, jonka voi ladata Kouvolan kaupungin YouTube-kanavalta

Sivun alkuun