Kymijoen ulkoilureitin osuus Ruotsulassa on valmistunut ja odottaa ulkoilijoita

Ulkoilureitin osuus Aholanmäen mastolta Ulvinkujalle on avattu kävijöille perjantaina 12.11.2021. Kymijoen ulkoilureitti valmistuu kokonaisuudessaan kevään 2022 aikana, kun viimeisetkin opasteet saadaan paikoilleen ja muut viimeistelytyöt tehtyä.

Valmistuneen reitin osuuden pituus on noin kaksi kilometriä ja se kulkee vaihtelevassa maastossa ylhäältä Aholanmäeltä alas Kymijoen rantaan ja edelleen etelään pellon reunassa.

Osuudelle voi saapua jalkaisin tai pyöräillen joko Korian suunnasta Tammirannantietä pitkin tai Niskalan suunnasta Niskalantietä pitkin. Autojen pysäköintialue on reitin keskivaiheilla, ennen Keltin voimalaitosta (Niskalantie 341). Pysäköinti Ulvinkujalla sekä Aholanmäen maston ympäristössä on kielletty.

Kartta Ruotsulan osuuden reitistä. Ei saavutettava.

Reittiosuuden varrelta löytyy kaksi grillipaikkaa. Toinen näköalapaikan yhteydessä Aholanmäellä ja toinen Kymijoen rannassa, Keltin sillan eteläpuolella. Kaupunki ei toimita polttopuita grillipaikoille, vaan retkeilijöiden on varattava omat puut tai hiilet mukaan. Reitin varrella ei ole roska-astioita, joten retkeilijöiden tulee viedä roskat mukanaan, jotta alue saadaan pidettyä siistinä.

Osuudelta puuttuvat vielä opasteet sekä pyörätelineet ja ne tullaan asentamaan jälkitoimituksena toimitusvaikeuksien takia.

Kymijoen ulkoilureitti

25 km pituinen virkistysreitti kiertää Kouvolan keskeisen kaupunkialueen ja lisää Kymijoen saavutettavuutta sekä vastaa virkistysreittien kasvavaan kysyntään.

Reitti valmistuu kokonaisuudessaan kevään 2022 aikana, kun viimeisetkin opasteet saadaan paikoilleen ja muut viimeistelytyöt tehtyä. Suurin osa reitistä on kuitenkin jo valmis ja kaupunkilaisten ahkerassa käytössä. Reitti tarjoaa kulkijalleen monipuolisia maisemia ja luontokohteita sekä avaa aivan uusia näkymiä kaupungin läpi virtaavaan Kymijokeen.

Lisätietoja:

Markku Brandtell, maanrakennustöiden valvoja, Kouvolan kaupunki, markku.brandtell@kouvola.fi, puh. 020 615 5445

Kymijoen ulkoilureitin verkkosivut

Sivun alkuun