Kuusankoski – Jaala aluetoimikunta tukee aktiivista Kouvolaa

Kolme miestä seisoo urheululiikkeessä. Ympärillä pahvilaatikoita ja kasseja. Taustalla myymälätuotteita.

Aluetoimikunta toteutti alueensa koulujen toivomuksen ja hankki oppilaille lisää liikunta- ja välituntivälineitä.

Idea lähti Kymintehtaan vanhempainyhdistyksen toiveesta auttaa tarvikehankinnassa, koska koulujen määrärahat ovat rajalliset.

Aluetoimikunnan jäsenet olivat yhteydessä kaikkiin Kuusankoski-Jaala alueen 12 ala-, ylä- ja yhtenäiskoulun rehtoriin ja vastuuluokanopettajiin ehdotusten saamiseksi.

Listan perusteella pyydettiin paikalliselta yrittäjältä tarjous tuotteista, joilla on merkitystä lasten ja nuorten liikkumista ylläpitävään ja siihen kannustavaan toimintaan.

Varsinkin näin korona-ajan jälkeen on tärkeää kannustaa liikkumiseen ja yhdessä olemiseen. Välineet tukevat yhdessä tekemistä ja olemista, sekä antavat mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen.

”On ollut ilo toimia alueemme lasten ja nuorten liikunnan tukemisessa ja edistämisessä,” kertoo aluetoimikunnan puheenjohtaja Leena Elojärvi.

Välinehankinnan lisäksi Kuusankoski-Jaala aluetoimikunta on ollut tukemassa sekä Jaalan että Pilkanmaan frisbeegolfratoja ja skeittirataa Jaalassa. Aluetoimikunta on myös lahjoittanut VR-lasit nuorten käyttöön ja järjestänyt Kujabotit nimisen robotiikkakerhon sekä Kuusaalla että Jaalassa.

Aluetoimikunnat lisäävät alueensa hyvinvointia osana Kouvolan palvelumallia

Aluetoimikuntien tehtävänä on Kouvolassa alueensa kehittämishankkeiden ja hyvinvoinnin sekä paikallisen toiminnan ja kulttuurin edistäminen ja tukeminen.

Aluetoimikuntien toiminta-alueet ovat Anjalankoski, Elimäki-Koria, Kouvolan keskusta-alue, Kuusankoski-Jaala ja Valkeala. Aluejaon lähtökohtana on käytetty tilastollisia suuralueita.

Aluetoimikunnat ovat osa Kouvolan palvelumallin PM2030 toteuttamista.

Lisätietoja

Kuusankoski-Jaala aluetoimikunnan puheenjohtaja Leena Elojärvi, leena.elojarvi(at)gmail.com, puh. 040 524 9144.

Sivun alkuun