Kuusankosken uimahallin aukioloaikoja laajennetaan

Aukioloajan muutokset mahdollistavat muiden uimahallien sulkujen aikana sen, että kuntalaisten ja koulujen tarpeet pystytään huomioimaan paremmin. Uimaseuroille pyritään järjestämään vuoroja aukioloaikojen ulkopuolelta, jotta uimahallissa olisi enemmän tilaa muille asiakkaille hallin aukioloaikoina.

Kouvolan kaupunki on päättänyt, että Kuusankosken uimahallin aukioloaikoja laajennetaan 1.11.2022 alkaen. Ajat ovat voimassa 31.3.2023 asti. Uudet aukioloajat ovat:

ma klo 6–19

ti-to klo 6–21

pe klo 10–21

la klo 8–20, pieni allas klo 12–20

su klo 11–18, pieni allas klo 12.30–18

  • Lauantaisin klo 13–15, hallissa on nuorten hyppyaika, jolloin kaikki hyppykorokkeet ovat avoinna ja iso allas suljettu kuntouimareilta.
  • Vauvauinnit pienessä altaassa lauantaisin klo 12:een ja sunnuntaisin klo 12.30 saakka.
  • Yleisön uintiaika päättyy 20 min ennen sulkemisaikaa.
  • Uimahallien kassat menevät kiinni tuntia ennen hallin sulkemista ja altaasta on poistuttava 20 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Osa uimahalleista säästösyistä suljettuna

Kouvolan kaupunki on aloittanut energiakriisiin vastaamisen ja vienyt jo käytäntöön helposti toteutettavia, pehmeitä toimenpiteitä säästääkseen energiaa. Lisäksi on päätetty järeistä keinoista energian säästämiseksi syys- ja talvikaudella 2022–2023.

Uimahallien osalta on päätetty 19.10.2022 viranhaltijapäätöksillä muuttaa aukioloaikoja seuraavasti:

– Urheilupuiston uimahalli suljetaan 1.11.-31.3.2023,

– Inkeroisten uimahalli avataan 2.1.2023,

– Valkealan uimahalli suljetaan 23.12.2022 ja avataan syksyllä 2023.

Kouvolan neljästä uimahallista on päätetty pitää avoinna hallit, jotka pystyvät palvelemaan kattavasti kaikkia käyttäjäryhmiä, erityisesti lapsia ja nuoria sekä liikuntarajoitteisia. Kuusankosken uimahalli on päätetty pitää avoinna, koska uimahallissa pidetään viikonloppuisin vauvauinteja ja pikkuallas voidaan lämmittää erikseen. Lisäksi pikkuallas on kooltaan monikäyttöinen ja tarvittaessa jaettavissa eri käyttäjille.

Tilapäisissä sulkupäätöksissä on myös pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin kuntaisille syntyvien haittojen minimoiminen. Siksi auki jäävien uimahallien aukioloaikoja tarkastellaan osana kokonaisuutta, ja niiden aukioloaikoja pyritään pidentämään palvelun saatavuuden parantamiseksi sulkujenkin aikana.

Hyvinvoinnin lisäämiseksi ja liikunnan harrastamisen ylläpitämiseksi Kouvolan kaupunki kannustaa omatoimiseen liikkumiseen ja panostaa talvikaudella ulkoliikuntapaikkoihin tavanomaista enemmän sääolosuhteet huomioiden.

Taustalla energiahintojen räjähdysmäinen kasvu

Tehokkaiden ja nopeiden säästötoimenpiteiden taustalla on räjähdysmäinen nousu energiahinnoissa. Kouvolan kaupungin tilapalvelut arvioi, että vuoden 2022 osalta kaupungin energiakustannusten budjettiylitys on n. 5,2 miljoonaa euroa, mikäli nykyisellä kulutuksella jatketaan. Energian hinnasta riippuen ylitys voi olla vieläkin suurempi.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti kaupunki tavoittelee näillä ja muilla toimilla kolmen miljoonan euron säästöjä energiakustannuksissa. (Dynasty tietopalvelu – Kouvolan kaupunki) Muutokset palveluissa on tehty Kouvolan kaupungin liikuntapalveluissa viranhaltijapäätöksinä.

Päätösten vaikutukset on arvioitu ennakkoon. Arvioinnissa ja päätöksenteossa on huomioitu euromääräisten säästöjen lisäksi myös liikuntaseuroille ja kuntalaisille järjestetyissä info- ja kuulemistilaisuuksissa saatu palaute, kuntalaisille suunnatun energiansäästötoimia koskevan kyselyn tulokset sekä Inkeroisten uimahallin aukipitämiseksi kerätty adressi.

Lisätietoja

Liikuntapaikkapäällikön viranhaltijapäätökset Dynasty tietopalvelu – Kouvolan kaupunki

Tiedote 19.10.2022: Kouvola kantaa yhteiskuntavastuunsa ja säästää energiaa sulkemalla tiettyjä palveluita vaiheittain – Kouvolan kaupunki

sivistysjohtaja Veikko Niemi, puh. 020 615 7727, veikko.niemi@kouvola.fi

toimitilajohtaja Katja Ahola, puh 020 615 9013, katja.e.ahola@kouvola.fi

liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos, puh. 020 615 8235, kirke.roos@kouvola.fi

Sivun alkuun