Kulttuuripalveluiden toimipisteet suljettuina 13.5.2020 asti

Koronavirus-epidemian takia Kouvolan kirjastot, Poikilo-museot ja kulttuuritalot pysyvät suljettuina 13.5.2020 asti.

Kouvolan kulttuuripalveluiden toimipisteet pysyvät suljettuina 13.5.2020 asti. Tämän jälkeen sulun jatkamistarvetta tarkastellaan koronavirustilanteen mukaisesti ja palvelukohtaisesti. Hyödynnä sähköisiä palveluja!

Kirjastot

Kaikki Kouvolan kirjastot ovat suljetut 13.5. asti. Omatoimikirjastot eivät ole käytettävissä eikä kirjastoautot liikennöi tänä aikana.

Myöskään kirjastojen palautusluukut eivät ole käytössä sulun aikana. Kirjaston lainojen eräpäivät ja varausten noutopäivät siirretään kesäkuun alkuun kirjaston toimesta. Tämä ei vaadi toimia asiakkailta.

Kirjastojen monipuoliset e-aineistot ovat käytettävissä verkossa: kyyti.finna.fi.

Pääkirjaston, Kuusankosken ja Myllykosken kirjastojen asiakaspalvelujen puhelimiin vastataan ma-pe klo 10-14.

  • Pääkirjasto puh. 020 615 5232
  • Kuusankoski puh. 020 615 4046
  • Myllykoski puh. 020 615 4745

Kouvolan Dekkaripäivien ajankohta on muuttunut. Dekkaripäivät järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti syksyllä 9.-10.10.2020.

Museot

Poikilo-museot, Kouta-galleria ja Poikilo-galleria pysyvät suljettuina 13.5 saakka. Poikilo-museoissa perutaan kevään yleisöopastukset ja taiteilijatapaamiset 31.5 asti. Kartanoiden Kouvola -luentosarjan luennot siirretään syksyyn.

Poikilon internet-sivuilla voi vierailla Kartanoiden Kouvola -virtuaalinäyttelyssä. Näyttelyä voi tutkia mobiililaitteella tai tietokoneella. Näyttelyä voi myös katsoa laitteeseen kiinnitetyillä VR-laseilla.

Museo julkaisee säännöllisesti videoita, joissa Aatu Itkonen vierailee näyttelyssä tunnettujen kouvolalaisten kanssa. Huhtikuun jaksossa vieraana on kaupunginjohtaja Marita Toikka, joka kävi tutustumassa näyttelyyn tammikuun lopussa.

Älypuhelimeen on ladattavissa Play-kaupasta Kartanoiden Kouvola –tietovisa. Virtuaaliseen Puotimuseoon ja Apteekkimuseoon tutustuminen onnistuu kotisohvalta käsin osoitteessa www.poikilo.fi

Kouvolan kulttuuritalot

Kouvolatalo ja Kuusankoskitalo ovat suljettuina 13.5. saakka.

Asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta pitää kokoukset verkossa kulttuuritalojen henkilökunnan avustuksella valmiuslain voimassaolon ajan. Myyntipalvelu palvelee kokouksiin, verkkokokouksiin, konsertteihin sekä näyttelytilaan liittyvissä varauksissa arkisin klo 9-15 numeroissa 020 615 4749 ja 020 615 4026.

Päivitetty tieto siirtyneistä tai peruuntuneista tapahtumista löytyy kulttuuritalojen verkkosivuilta, kouvolankulttuuritalot.fi

Kuusankoskitalon lipunmyynti, galleria sekä kahvila Valkama ovat suljettuna. Kahvila Valkaman kotiin kuljetettuja lounasannoksia voi tilata puhelimitse. Kuusankosken teatteri on suljettuna elokuun alkuun saakka.

Kouvolatalolla museot, galleriat, liikuntatilat ja kahvila-ravintola Sävel Bistro ovat suljettuna. Pohjois-Kymen musiikkiopisto toimii etäopetuksessa, kunnes toisin ilmoitetaan. Kouvolan kansalaisopisto on lopettanut toimintansa tältä keväältä.

Kulttuuritapahtumat ja -toiminta

Kaupungin järjestämät tapahtumat on peruttu kevään osalta, mm. Talvivalkeat -tapahtumasarjan kaikki tapahtumat, kansallisen veteraanipäivän juhla 27.4 , Kaatuneitten muistopäivän juhla 17.5. sekä 1.5. vapputapahtuma Jaakonpuistossa ja Kouvolatalolla ovat peruttu.

Kulttuurikasvatuksen järjestämät erityislasten ja nuorten musiikkikerhot ja teatterikerho sekä perheiden värikylpypajat siirretään syksyyn. Samoin kulttuurikasvatuksen tuottamat ikäihmisten Kulttuurivirran tilaisuudet sekä vertaisryhmien toiminta koko kevään osalta siirtyy syksyyn. Lennokin kulttuuripolun työpajat ja tapahtumat peruskouluilla on peruttu 13.5.asti.

Lempo -festivaali ja Kuulas-festivaalit siirtyvät pidettäväksi syksyllä.

Lisätietoja:

Vesa Toikka
liikunta- ja kulttuurijohtaja
puh. 020 615 3831
vesa.toikka@kouvola.fi

Elina Koivisto
Kulttuuripäällikkö
puh. 020 615 8454
elina.koivisto(at)kouvola.fi

Selja Kunttu
kirjastopalvelujohtaja
puh. 020 615 7262
selja.kunttu(at)kouvola.fi

Anu Kasnio
museonjohtaja
puh. 020 615 8317
anu.kasnio(at)kouvola.fi

Ulla Tommiska
kulttuuritalojen johtaja
puh. 020 615 8308
ulla.tommiska(at)kouvola.fi

Sivun alkuun