Kuljetusalan lakko viivästyttää jäteastioiden tyhjennyksiä Kotkassa, Kouvolassa ja Iitissä

Lakon lisäksi viivettä kuljetuksiin tuo jäteastiatyhjennysten siirtyminen konkurssin tehneeltä kuljetusurakoitsijalta muille kuljetusyrityksille.

Auto- ja kuljetusalan keskiviikkona 15.2. alkanut lakko vaikuttaa huomattavasti jäteastioiden tyhjennyksiin Kymenlaakson Jätteen toimialueella erityisesti Kotkassa, Kouvolassa ja Iitissä. Kaksi Kymenlaakson Jätteen urakoitsijana jätteenkuljetuksia hoitavaa yritystä kuuluu lakon piiriin. Kotkassa kaikkien jätejakeiden jäteastiat voivat jäädä tyhjentämättä lakon aikana eli 15.2-21.2. Kouvolassa ja Iitissä lakko vaikuttaa biojätteiden kuljetuksiin. Lisäksi Pyhtään kunnan kiinteistöjen jäteastioiden tyhjennykset jäänevät tekemättä lakon vuoksi. Tiedotamme lakon vaikutuksista jäteastioiden tyhjennyksiin tarkemmin sitä mukaa, kun saamme lisää tietoa.

Lakon lisäksi viivettä Kouvolan ja Iitin asuinkiinteistöjen jätteenkuljetuksiin tuo Kymenlaakson Jätteen urakoitsijana toimineen yrityksen konkurssista johtuva häiriötilanne. Kuljetukset siirtyvät toiselle yritykselle, mutta siirtymävaiheessa viivettä voi tulla etenkin pakkausjäteastioiden tyhjennyksiin. Kouvolan ja Iitin haja-ajatusalueilla noin 2000 kiinteistöllä loppujäteastian tyhjennysväli pidentyy tilapäisesti 2 viikosta 4 viikkoon. Myös muiden jäteastioiden tyhjennykset Kouvolassa ja Iitissä voivat aikaistua ja viivästyä totutusta ja niitä voidaan tehdä poikkeavina kellonaikoina (aamuvarhaisella tai iltamyöhäsellä). Kuljetusurakoitsijan vaihtuminen tuo tilapäisiä häiriöitä jäteastioiden tyhjennyksiin myös kuntien hallinto- ja palvelutoiminnan kiinteistöillä (esim. koulut, päiväkodit, kirjastot ja virastot) Kotkassa, Kouvolassa, Iitissä, Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä.

Häiriöt jäteastioiden tyhjennyksissä Kouvolassa:

– Kouvola: asuinkiinteistöjen ja kuntien kiinteistöjen biojätteet sekä kellarikohteiden loppujätteet*; paperi ja pakkausjätteet (lasi, metalli) sekä haja-asutusalueen loppujätteet noin 2000 kiinteistöllä**. Myös muiden jäteastioiden tyhjennykset voivat aikaistua ja viivästyä totutusta ja niitä voidaan tehdä poikkeavina kellonaikoina.

*Häiriöt johtuvat AKT:n lakosta

** Häiriöt johtuvat kuljetusten siirtymisestä urakoitsijan konkurssin vuoksi muille yrityksille

Toimintaohjeet asukkaille

Jos kiinteistön jäteastiat ovat täynnä, asukkaiden kannattaa säilyttää jätteet mahdollisuuksien mukaan kotona jätteenkuljetusten häiriötilanteen ajan. Esimerkiksi puhtaita pakkausjätteitä voi säilyttää pitkiäkin aikoja sisätiloissa.

Pakkausjätteiden osalta on hyvä huomioida, että Rinki Oy:n ekopisteiden tyhjennyksissä on häiriöitä lakon vuoksi. Rinki Oy on tiedottanut, että monia Rinki-ekopisteitä ei pystytä lakon aikana tyhjentämään, eikä siivoamaan. Jos ekopisteen astiat ovat täyttyneet, kannattaa pakkausjätteet tuoda ekopisteelle vasta lakon päätyttyä.

Kymenlaakson Jätteen ylläpitämien ekopisteiden tyhjennykset jatkuvat normaalisti.

Ekopisteiden ylläpitäjät, sijainnit ja niissä kerättävät jätelajit löydät ekopistehaustamme (ekopisteen ylläpitäjän saat näkyviin klikkaamalla listaus-painiketta).

Toimi näin jätteenkuljetusten häiriötilanteen aikana:

  • Lajittele jätteesi mahdollisimman hyvin ja pakkaa ne tiiviisti.
  • Jos jäteastia täyttyy ennen seuraavaa tyhjennystä, säilytä jätteitä mahdollisuuksien mukaan väliaikaisesti kotonasi tai varastossasi.
  • Älä ylitäytä jäteastioita, äläkä jätä jätteitä taloyhtiön tai ekopisteen keräysastioiden ulkopuolelle. Ylitäytetyt jäteastiat hidastavat entisestään tyhjennyksiä.
  • Seuraa tiedotusta nettisivuillamme mahdollisten lisäohjeiden varalta.

Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa ja toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä!

Päivitetty tieto jätteenkuljetusten häiriötilanteesta Kymenlaakson jätteen verkkosivuilla.

Sivun alkuun