Kouvolassa ohjelmaa ehkäisevän päihdetyön viikolla

Ehkäisevän päihdetyön viikolla marraskuussa Kouvolassa järjestetään muun muassa päihteisiin kuolleiden muistotilaisuus ja vanhemmuuden tuen webinaari.

Valtakunnallisen Ehkäisevän päihdetyön viikolla 7.–13.marraskuuta ehkäisevää päihdetyötä tuodaan esiin vaihtuvien teemojen kautta. Teemaviikon tavoitteena on tukea ammattilaisia ja järjestökentällä toimivia, vahvistaa puheeksi oton käytäntöjä, lisätä päihteisiin liittyvää tietoutta sekä edistää päihteettömiä elintapoja ja päihdeongelmista kärsivien kansalaisten oikeuksia.

Viikon kohderyhmänä ovat kuntalaiset sekä ehkäisevän työn parissa työskentelevät ammattilaiset, joille tarjotaan tukea ja materiaalia puheeksi oton tueksi. Kuntalaisille on suunnattu erilaisia tapahtumia, kuten vanhemmuuden tuen webinaari, päihteisiin kuolleiden muistotilaisuus sekä rahapelaamisen infotilaisuus pelaajille, heidän läheisilleen ja kaikille asiasta kiinnostuneille.

Nuortentaloilla on päihdeaiheista ohjelmaa koko viikon ajan. Toiminnallisissa ja keskustelevissa hetkissä nuoret pääsevät testaamaan päihdetietouttaan erilaisten tehtävien ja tietovisojen muodossa.

Ehkäisevän päihdetyön viikon ohjelma

Maanantai

Maakunnallinen vanhemmuuden tuen webinaari: Vanhemmuus lapsen ja nuoren elämässä järjestetään maanantaina 7.11 kello 18–19.  Illan kantavana ajatuksena on tukea vanhemmuutta ja löytää voimavaroja arjen keskelle. Asiantuntijoiden puheenvuoroissa käsitellään vanhemmuustaitoja, vanhemman roolia sekä kuullaan poliisin terveiset. Lisätietoja ja tapahtuman ohjelman löydät Kymenlaakson perhekeskuksen nettisivuilta ja Kymenlaakson perhekeskuksen Facebookista.

Tiistai

Kynttilät palavat Manskilla rattijuoppojen uhrien muistolle tiistaina 8.11. kello 11–13. Viime vuonna Suomessa kuoli 41 henkilöä rattijuopumusonnettomuuksissa ja 338 henkilöä loukkaantui vakavasti. Alkoholirattijuopumusonnettomuuksien osuus kaikista liikennekuolemista oli 18 prosenttia vuonna 2021.

Tiistaina 8.11 järjestetään myös päihteisiin kuolleiden muistotilaisuus Kouvolan keskuspuiston suihkulähteellä kello 18–19. Päihdekuolemat koskettavat satoja perheitä vuosittain. Tule hiljentymään hetkeksi, sytyttämään kynttilä ja muistamaan poisnukkunutta läheistä.

Torstai

Yhteisötila Pointissa, Hansakeskuksessa järjestetään torstaina 10.11 kello 17–18.30 Rahapelaamisen sekä talous- ja velkaneuvonnan infotilaisuus. Infotilaisuudessa asiantuntija kertoo ongelmallisesta rahapelaamisesta ilmiönä ja sen vaikutuksista elämän eri osa-alueilla. Ennakoivan talousneuvonnan hanke jakaa tietoa muun muassa velkaantumisesta. Tilaisuus on maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Paikalle ovat tervetulleita kaikki kouvolalaiset.

Lisätietoja:

Laura Sillanpää, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori, Kouvolan kaupunki, p. 0206159311, laura.sillanpaa(at)kouvola.fi

Sivun alkuun