Kouvolan vuoden 2023 liikuttaja on Parik-säätiön Sirpa Lundberg

Lundberg ja kahdeksan muuta henkilöä, paria, ryhmää tai joukkuetta Kouvolasta palkittiin Kymenlaakson urheilugaalassa 2.2.2024. 19. kertaa järjestetyssä tilaisuudessa huomioidaan vuosittain kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja-aktiiveja Kymenlaaksossa ja sen eri kunnissa.

Kuusaantien toimipisteen ohjaaja ja tiimivastaava Sirpa Lundberg tunnistaa liikunnan tärkeäksi osaksi hyvinvoinnin kokonaisuutta. Hän on tuonut käytännön tasolla liikunnan osaksi Parikin kuntouttavan työtoiminnan arkea ja kannustaa omalla esimerkillään muitakin liikkeelle. Palkintoperusteluiden mukaan hän on lisäksi henkilö, jonka kanssa yhteistyö on helppoa.

Parik-säätiö Kuusaantien toimipisteessä on vuosien saatossa ollut tärkeä yhteistyökumppani Kouvolan kaupungin liikuntapalveluille. Molemmilla on halu edistää kouvolalaisten hyvinvointia, aktivoida liikkumaan ja tuoda liikunta osaksi arkea. Yhteistyötä on tehty sekä työkuntoutujien liikunnan edistämisessä että liikuntavälineiden kierrätystoiminnassa.

””Viitostalossa” vieraillessa voi aistia liikuntahenkisyyden, sillä talon alakertaan on rakennettu siisti ja monipuolinen kuntosali, joka on kaikkien talossa toimivien käytössä. Muutoinkin tilat katutasossa taipuvat nopeasti isommankin porukan jumppatilaksi. Jotta asioilla on mahdollisuus onnistua, tarvitaan ihmisiä, joilla on halu ja tahto päästä kohti yhteistä lopputulosta,” kerrotaan perusteluissa.

Palkintoja myös muille aktiivisille kouvolalaisille

Parik-säätiön Sirpa Lundbergin lisäsi Kymenlaakson Urheilugaalassa palkittiin seuraavat kouvolalaiset urheilun ja liikunnan parissa toimivat henkilöt, seurat tai tahot:

  • Elämänurapalkinto: Matti Tiihonen, Kouvola. Myllykosken Pallo -47 pitkäaikainen puheenjohtaja, valmentaja ja naisten toiminnan käynnistäjä.
  • Lasten liikuttaja: Jukka Vesala, Kouvot juniorit. Innostunut ja innokas lasten liikuttaja seurassa ja liikuntakerhoissa. Toimii ajatuksella ”lapset eivät tee tätä minulle, vaan minä teen tätä hommaa lapsille.”
  • Vuoden joukkue Kymenlaaksossa 2023: Kouvolan Squash-seuran miesten SM-liigajoukkue. SM-kultaa. Joukkueella on hyvä ulkoinen imago ja se toimii Fair Play -hengen mukaisesti.
  • Vuoden Kuntoliikkuja 2023: Jouni Nurminen, Kouvola. Aktiivinen jääkiekkotuomarina niin harrastesarjoissa, juniorisarjoissa kuin miesten aladivisioonien kilpasarjoissakin. Aktiivinen suksilla, pyörillä ja padelmailan varressa. Kannustaa aina nuorempia tuomareita huolehtimaan kunnostaan. Esimerkki vierivästä kivestä, joka ei sammaloidu.
  • Vuoden nuorisourheilun vetäjä Kymenlaaksossa 2023: Joona Tankka, Sudet Salibandy. Pitkä, aktiivinen seuraa kasvattanut työ. Pelaajia aluejoukkueisiin useita ja toimii itse myös aluevalmentajana. Aktiivinen kasvatuksellisten ja terveydellisten asioiden edistäjä seuran sisällä.
  • Vuoden nuorisourheiluseura Kymenlaaksossa 2023: Valkealan Kajo Yleisurheilu. Seura on kasvattanut harrastajamääriään jatkuvasti. Tarjolla on harrastusmahdollisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille, myös tavoitteellista kilpaurheilua. Seuran juniorit saavuttivat kesän 2023 aikana yhteensä seitsemän SM-mitalia.
  • Vuoden seuratoimihenkilö Kymenlaaksossa 2023: Arto Hytönen, Kouvolan Hevosystäväinseura ry / Kouvolan ravirata. Rakentanut pitkäjänteisesti eurooppalaisen huipputapahtuman KYMI GP. Vuonna 2023 päävastuussa Kuninkuusraveissa Kouvolassa.
  • Vuoden vammaisurheilija Kymenlaaksossa 2023: Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen, Kouvolan Terpsikerho. MM-hopeaa pyörätuolitanssin MM-kilpailuissa combi standard 1 -luokassa. Samalla Suomen historian ensimmäinen pyörätuolitanssin MM-mitali.

Maakunnan liikunta- ja urheiluväen yhteen kokoava tilaisuus

Kymenlaakson Urheilugaalassa nostetaan vuosittain esiin kymenlaaksolaista liikunta- ja urheilukulttuuria. Maakunnan liikunta- ja urheiluväen yhteen kokoavassa tilaisuudessa palkitaan huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja-aktiiveja. Urheilugaala järjestetään yhteistyössä Kymenlaakson Liiton, Suomen Urheilugaalan ja Veikkaus Oy:n kanssa.

Tarkemmat tiedot kaikista 2.2.2024 Kymenlaakson urheilugaalassa palkituista on luettavissa Kymenlaakson Liikunta ry:n verkkosivulla (kymli.fi).

Lisätietoa

Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, p. 020 615 8228, teemu.makipaakkanen(at)kouvola.fi

Sivun alkuun