Kouvolan vappuvinkit ikimuistoiseen, erilaiseen vappuun

Koronatilanteesta johtuvat kokoontumisrajoitukset koskevat meitä kaikkia, myös vappuna. Kouvolan kaupungin ja Kaakkois-Suomen poliisin ohjeet kaikille juhlijoille ovat: pysy kotona, vietä #virtuaalivappu ja vältä lähikontakteja kodin ulkopuolella.

Vaikka vappupiknik jää tänä vuonna väliin, eikä Kouvolan kaupunki järjestä perinteisiä vapputapahtumia, voi vappua juhlistaa monin muinkin tavoin.

Menovinkkejä toisenlaiseen vappuun

Kouvolan Teatterin Vappu Live klo 18.00 alkaen

Miten rusinat viettää vappua vuonna 2020? – Ihan vaan simassa.”

Kouvolan paras puujalkavitsi -kilpailu. Osallistu ja voita! Parhaat vitsit esitetään Kouvolan Teatterin suorassa Vappu Live lähetyksessä teatterin Facebook-kanavalla.

Kymi Sinfonietta Lives – vapputunnelmia

Vapputervehdys aattonaklo 18 sekä vappupäivän musiikkituokioita tarjoillaan orkesterin Facebook ja YouTube –kanavilla.

Kouvolan nuorten Wappu klo 18 alkaen

Tule mukaan ja vietä toisenlainen vappu! Kouvolan nuorisopalvelut tarjoaa viihteellistä sisältöä nuorten ja miksei vanhempienkin virtuaalivappuun.

Vappuaaton kolmetuntinen suoralähetys NuortenKouvolan somekanavilla

Kouvolan nuorten Wappu tarjoaa musiikkia, kilpailuja, haasteita ja muuta toimintaa – nuorilta nuorille! Illan aikana otetaan yhteys Aseman Lapset ry:n valtakunnalliseen lähetykseen ja lavalle nousevat The Dudes sekä Another Hot Spring!

Seuraa lähetystä torstaina 30.4.2020 klo 18-21 NuortenKouvolan Youtube-kanavalla tai Facebookissa.

Discord – Vapun virtuaalinuokkari auki 16-22

NuortenKouvolan Discord virtuaalinuokkarilla The Jackbox Party Pack -pelailua ja mukavaa yhdessäoloa. Olemme tavoitettavissa myös Ohjaamo Kouvolan & kumppaneiden Discord-alustalla. Pääset siis juttelemaan luotettavan aikuisen kanssa, jos jokin asia painaa mieltäsi.

Lisäksi Nuoriso-ohjaajien Instagramtileillä on illan aikana vappuvisoja ja livelähetystä eri alueilta.

Valtakunnalliselta #virtuaalivappu sivustolta löydät lisää viihdyttäviä livelähetyksiä, vastauksia monia askarruttaviin vappuaiheisiin kysymyksiin sekä vappuvinkit, jotka auttavat vappufiiliksen luomisessa kotoa käsin.

Siisti Siti – Vietä vappu väärinpäin!

Tänä vuonna poikkeusoloissa vappua vietetään väärinpäin tai toisin kuin yleensä. Sen sijaan, että menisit lössissä piknikille ja unohtaisit ehkä roskia puistoon, mitä jos tänä vuonna keräisit maahan unohdettuja roskia hyvällä mielellä ulkoillen, ehkä jopa vähän hassutellen? Julkaise kuva vappulookistasi Siisti Siti -hommissa tai oudoin löytämäsi roska #outoroska ja #siistisiti. Muista ilmoittautua Siisti Siti -kampanjaan, niin osallistut Kouvola-tuotekassien arvontaan!

Tulossa ikimuistoinen, erilainen vappu

Myös erilaisesta vapusta voi tulla mukava ja ikimuistoinen, muistuttaa kaupunginjohtaja Marita Toikka.

– Nautitaan tänä vappuna kevään, ylioppilaiden ja työväen juhlasta omissa lähipiireissämme. Ei unohdeta juhlan huumassakaan niitä rajoituksia, jotka meitä nyt ohjaavat pysymään kotona ja pitämään välimatkaa muihin ihmisiin.

– Meidän vanhempien tehtävänä on pitää huolta siitä, ettei nuorisomme kokoonnu isoihin ryhmiin. Tässäkin vanhempien joukkopäätös tuo voimaa. Vaihtoehtoista tekemistä on, Toikka tiivistää.

Hän kannustaa jokaista kouvolalaista muistamaan juhlan aikana läheisiään: ilmapallolla voi ilahduttaa naapurin ikäihmistä, eikä hymy ikkunan läpi maksa mitään.

– Kevät on ollut monelle raskas työskentelytapojen muuttumisen ja pitkien työpäivien takia, osalla taas aikaa on voinut olla liikaakin. Kaikille tekee näissä poikkeusoloissa hyvää muutaman päivän tauko arjesta, rauhallisesti vapun juhlasta nauttien.

Iloista vappua kaikille! Pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta.

Lisätietoa:

kaupunginjohtaja Marita Toikka, 020 615 3100, marita.toikka@kouvola.fi

Sivun alkuun