Kouvolan Urheiluakatemiaan lukuvuodelle 2022-2023 yhteensä 72 hakemusta, 17:sta eri lajista

Nuoria jääkiekkoilljamiehiä kuuntelemassa lippalakit päässä Kaisa Mäkäräisen ja Ville Nousiaisen valmennusta.

”Kouvolan Urheiluakatemiaan haki lukuvuodelle 2022-2023 yhteensä 72 urheilijaa, 17:stä eri lajista” sanoo akatemiajohtaja Timo Pahkala ja jatkaa, että tässä vaiheessa hakijoita oli peräti 20 enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan. Kevään ja kesän aikana tulee vielä lisää hakemuksia mm. koripalloon ja jääkiekkoon.

Tarkempaa analyysiä emme ole tehneet siitä, että mikä vaikutti hakijamäärän ”sukellukseen” viime vuonna. Mahdollisesti yksi syy oli korona. Hakijoita toki tuli kevään / kesän mittaan vielä lisää. Tämän vuoden hakijamäärä oli vuosien 2019 ja 2020 tasoa.

Joka tapauksessa tulevaisuudessa kilpailu opiskelijoista/urheilijoista kovenee, joten erittäin perusteltua on hiljattain käynnistynyt urheilulukiohanke, joka on jo ottanut ensiaskeleensa.    

Akatemiatoiminnan piiriin on pyrkimässä myös uusia lajeja, jotka ovat baletti/nykytanssi, karting ja telinevoimistelu. Lajeista eniten hakemuksia tuli jääkiekosta (18) ja seuraavana oli jalkapallo. (17)

Akatemiavalintaprosessi etenee siten, että huhti-toukokuussa pidetään lajipalavereita, joissa akatemiavalmentajat pisteyttävät hakijat. Pyydämme lisäksi tarvittaessa lausuntoja myös urheilijoiden lajiliitoilta. Touko-kesäkuun vaihteessa saadaan peruskoulun päättötodistusten lukuaineiden keskiarvot kouluilta.

Kun hakijoiden kokonaispistemäärät ovat selvillä, päättää akatemian johtoryhmä 50 uuden urheilijan valinnasta akatemiaan lukuvuodelle 2022-2023. Varapaikoille valitaan viisi urheilijaa.

Kouvolan ulkopuoliset hakijat/urheilijat sekä lukiossa tai ammattiopistossa jo sisällä olevat urheilijat voivat päästä akatemiaan myös joustavan haun kautta.

Valintapäätökset tulevat kirjeitse kotiin kesäkuun puolen välin jälkeen.

Lisätietoja

akatemiajohtaja Timo Pahkala, Kouvolan Urheiluakatemia, p. 040 354 2530, timo.pahkala@kymli.fi
www.kouvolanurheiluakatemia.fi

Sivun alkuun