Kouvolan asuntomessut sopivat lapsiperheille

Kaupunkiviljelyä asuntomessuilla

Kouvolan asuntomessuilla riittää lapsille paljon nähtävää ja koettavaa. Messujen lapsiparkki Muksula toimii päiväkodin yhteydessä. Kouluikäisille löytyy kiinnostavaa puuhaa Anjalan nuorisokeskuksesta, joka sijaitsee Ankkapurhan alueella, messujen virallisessa oheiskohteessa. Kouvola tarjoaa messujen ulkopuolellakin perheen pienemmille monenlaista tekemistä.

Kouvolassa 12. heinäkuuta avatuille asuntomessuille on lapsiperheiden helppo tulla ja olla. Perheen pienimpien viihtyvyyteen on satsattu monin tavoin. Messualueelta Pioneeriaukion vierestä löytyy muun muassa uusi viihtyisä leikkipuisto. Lisäksi asuntomessuilla on oma Muksula-lapsiparkkinsa.

Muksulassa lapsia kaitsevat varhaiskasvatuksen ammattilaiset
– ohjelmassa muun muassa muskaria

Muksula-lapsiparkki on avoinna kaikkina messupäivinä kello 10–18. Muksulan lastenhoito on tarkoitettu yli 2-vuotiaille lapsille ja maksaa 5 euroa alkavalta tunnilta. Lastenhoidon voi maksaa etukäteen asuntomessujen verkkokaupassa (3 tuntia, 15 euroa) tai paikan päällä Muksulassa.

Muksula toimii Pioneeripuiston päiväkodin yhteydessä ja lastenhoidosta vastaa Kouvolan kaupungin varhaiskasvatuksen henkilöstö.

Muksulan lapsiparkkiin tulevat pienet messuvieraat pääsevät myös hoitamaan päiväkodin puutarhaa. Pioneeripuiston päiväkodissa innostuttiin viime vuonna kaupunkiviljelystä, ja tänä keväänä päiväkotiin hankittiin lasten iloksi kasvihuone. Kasvivalikoimaan kuuluu kukkia, tomaatteja, retiisejä ja papuja.

Lisäksi lastenhoidossa on tarjolla ohjattua toimintaa. Esimerkiksi Kouvolan musiikkiopiston opettajat pitävät Muksulassa muskarituokioita seuraavasti:
ma 5.8. 15-15.30, 16-16.30 ja 17-17.30
ti 6.8. 15-15.30, 16-16.30 ja 17-17.30

Päiväkodin yhteydessä voi tutustua myös Kouvolan varhaiskasvatuksen erikoisuuteen, päiväkotibussiin.

Vanhemmat messuille, lapset ja nuoret Nuorisokeskus Anjalaan

Ankkapurhan alue on yksi messujen virallisista oheiskohteista, jonne kannattaa Kouvolassa käydessä ehdottomasti poiketa. Alueella toimii Anjalan nuorisokeskus, jonka verkkosivuilta löydät kattavasti tietoa koko Ankkapurhan aktiviteeteista.

Ankkapurhan nuorisokeskus tarjoaa messupaikkakunnalle saapuville lapsille ja nuorille runsaasti tekemistä ja kokemista. Lapset ja nuoret voivat meloa, harrastaa puukiipeilyä tai vaikkapa osallistua kuvataidepajaan.

Ohjattua toimintaa on tarjolla maanantaista lauantaihin kello 10–16.30 messujen kaikilla viikoilla. Ohjelman lisäksi osallistujat saavat päivän aikana maittavan lounaan. Perhe voi jättää myös auton Ankkapurhaan, sillä alueelta järjestetään bussikuljetuksia messuille kolmesti viikossa. Ohjauksiin ja tapahtumiin voi varata paikan ja ostaa lipun.

Kouvolasta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa

Kouvolassa on lapsiperheille paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin asuntomessut. Osasta aktiviteetteja voi nauttia ilmaiseksi tai pienellä maksulla. Näihin kohteisiin kuuluu muun muassa Kouvolan keskustasta löytyvä Urheilupuiston alue, jossa sijaitsevat Roope Tonterin suunnittelema skeitti-parkki, frisbeegolf-rata ja uimahalli.

Skeittipuiston avajaiset
Urheilupuiston skeittipaikan avajaisia vietettiin heinäkuussa 2018.

Kouvola on hellesäällä uimarin keidas, sillä paikkakunnalta löytyy parisen kymmentä yleistä uimarantaa. Niistä kattavimmat palvelut ovat keskustan läheisyydessä sijaitsevalla Käyrälammen uimarannalla.

Myös esimerkiksi Kettumäen kansanpuisto on tutustumisen arvoinen paikka.

Messuhulinan vastapainoksi voi olla mukava mennä metsään. Kouvolassa tähän tarjoaa hyvät mahdollisuudet kattava luontopolkujen verkosto, jonka tiedot löydät osoitteesta www.kouvolanluonto.fi.

Asuntomessualueelta pääsee kätevästi kahdelle reitille: Korian sillalta Pyteränojan laavulle kulkevalle polulle ja aivan messualueen vieressä sijaitsevalle Pioneeripuiston polulle.

Lisäksi Kouvolassa on tarjolla monta mukavaa lapsiperheille soveltuvaa kohdetta, kuten Tykkimäen huvipuisto, Käyrälammen uimarannan vieressä sijaitseva Aquapark-vesipuisto, Tykkimäen sauna ja Actionpark-sisäleikkipuisto.

Mielakka Bikepark taas on elämyksiä tarjoava pyöräilykeskus, jossa pääsee alamäkipyöräilyn lisäksi polkemaan polkulenkkejä ja pururatoja.

Polkuautoilun riemua ja liikennesääntöjä pääsee puolestaan opettelamaan Kouvolan liikennepuistossa, joka sijaitsee Jaakonpuistossa Kalevankadun varrella.

Hauskaa kesää ja tervetuloa Kouvolaan!

Sivun alkuun