Kouvola osallistuu Lapset mukaan töihin -päivään

Perjantaina 18.11.2022 on lasten vuoro tutustua työpaikkoihin. Kouvolan kaupunki on mukana valtakunnallisessa Lapset mukaan töihin -päivässä, joka tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden nostaa esiin eri ikäisten lasten ääntä ja tutustuttaa lapsia läheisen aikuisen arkeen.

Moni lapsi ei välttämättä edes tiedä, saati osaa selittää, mit​ä oma vanhempi tekee työkseen. Lasten on kuitenkin hyvä tietää missä aikuiset tekevät työtä, mitä työnteko on ja millaisia ammatteja on olemassa.

Kun lapset pääsevät näkemään, mitä töissä tehdään, aukeaa työyhteisölle samalla mahdollisuus tutustua heihin ja oppia uutta. On arvokasta välittää tietoa ja antaa lapselle lupa osallistua työpaikan toimintaan.

Lapset mukaan töihin -päivä tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden nostaa esiin lasten ääntä ja osallisuutta sekä saada hyödynnettyä lasten ja nuorten raikkaita ajatuksia. Päivä on toteutettu aiemmin vuonna 2019, jolloin kaupunki oli myös mukana.

Kouvolan kaupunki on perhemyönteinen työnantaja, joka haluaa edistää työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Oli itsestään selvää, että olemme jälleen tässä päivässä mukana, toteaa henkilöstöjohtaja Päivi Karhu.

Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu vastaavista kansallisista päivistä, joita vietetään muun muassa Yhdysvalloissa ja Englannissa. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Lisätietoja:
Henkilöstöjohtaja Päivi Karhu, puh. 020 615 4001, paivi.karhu(at)kouvola.fi

www.lapsetmukaantoihin.fi

Sivun alkuun