Kouvola on turvallisuuspolitiikan keskiössä syyskuussa

Yleisöä ja panssarivaunuesittelyjä Kouvolan keskustassa.

Kouvolan turvallisuuskonferenssi 2023 ja kävelykatu Manskilla järjestettävä
Viranomaiset Manskilla luo mittavan turvallisuuspoliittisen tapahtumakokonaisuuden Kouvolaan maanantaina 18.9. Suomen presidenttiehdokkaat keskustelevat Kohoa Synergiakeskuksessa järjestettävässä vaalipaneelissa

Kouvolan kaupunki järjestää valtakunnallisen Kouvolan turvallisuuskonferenssin jo neljättä kertaa 18. syyskuuta 2023. Tämän vuoden teemana on Suomen asema Natossa. Konferenssissa pohditaan miten Nato-jäsenyys vaikuttaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä Pohjoismai­den ja Itämeren turvallisuustilanteeseen.

Turvallisuuskonferenssissa kuullaan Suomen turvallisuus- ja puolustusalan terävintä kärkeä niin politiikan, teollisuuden kuin tutkimuksenkin saralta. Ohjelmassa käsitellään turvallisuutta myös informaatiosodan näkökulmasta ja keskustellaan puolustusteollisuuden roolista sekä yhteiskunnan selviytymiskyvystä muuttuneessa turvallisuusympäristössä.

Tilaisuudesta lähetetään suora verkkolähetys. Linkki verkkolähetykseen avautuu tapahtumapäivänä kello 10 kouvolanturvallisuus.fi ja Kouvolan kaupungin kotisivuilla kouvola.fi sekä Yle Areenassa. Konferenssin juontajana toimii Ylen uutisankkuri Tommy Fränti.

Presidenttiehdokkaat 2024 tentissä

Presidenttiehdokkaiden 2024 näkemyksiä kuullaan Kohoa Synergiakeskuksessa järjestettävässä vaalipaneelissa. Keskustelun aiheena on ”Suomen rooli NATOssa ja NATOn rooli Suomessa – Millaista politiikkaa Suomi tekee allianssin jäsenenä?”

Mukana keskustelemassa ovat Mika Aaltola, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Hjallis Harkimo, Olli Rehn, Alexander Stubb ja Paavo Väyrynen. Tilaisuuden juontaa toimittaja Marko Junkkari Helsingin Sanomista.

Presidenttiehdokkaiden paneelikeskustelu on avoin yleisötilaisuus klo 11.45–12.45 ja sitä voi seurata suorana verkkolähetyksenä osana Kouvolan turvallisuuskonferenssin striimiä verkkosivulla kouvolanturvallisuus.fi tai Yle Areenassa.

Viranomaiset jälleen esillä Manskilla

Kouvolan turvallisuus & Viranomaiset Manskilla -tapahtumassa klo 9–15 Puolustusvoimat, Tulli, Poliisi, Kymenlaakson Pelastuslaitos, Kaakkois-Suomen rajavartiosto ja monet muut viranomaiset esittelevät toimintojaan ja kalustoaan. Ohjelmassa on myös toimintanäytöksiä ja monenlaisia infopisteitä ja tukipalveluja tarjoavia yhdistyksiä.

Toimintanäytökset 18.9.2023 aikataulu

klo 12.10 Karjalan prikaatin toimintanäytös, ilmatorjuntaohjuspartion toiminta
klo 12.15 Utin jääkärirykmentti, NH90 -helikopterin ylilento
klo 13.00  Kymenlaakson pelastuslaitoksen toimintanäytös, maastopelastaminen
klo 14.00 Karjalan prikaatin toimintanäytös, ilmatorjuntaohjuspartion toiminta
klo 14.10 Karjalan lennosto, F/A-18 Hornetin ylilento


Perinteisen tapahtuman tavoitteena on tuoda viranomaiset lähelle ihmisiä ja lisätä eri tahojen tunnettavuutta. Manskin tapahtumassa pääsee kyselemään eri viranomaistahoilta, yrityksiltä ja järjestöiltä heidän toiminnastaan.
Kouvolan Ydinkeskusta ry, Kouvolan kaupunki ja Puolustusvoimat toteuttavat tapahtumakokonaisuuden yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tapahtumasta on tullut vuosien varrella kiitelty käytännön esimerkki viranomaisten ja muiden kansalaisten hyväksi toimivien organisaatioiden yhteistyöstä.

Sivun alkuun