Kouvola 10 vuotta -juhlaviikko käynnistyy 6.5.

Juhlaviikon 6.-12.5. ohjelma on jaettu PK-lehden välissä 1.5. ja löytyy myös kaupungin nettisivuilta kouvola.fi/kouvolapaiva .

Keskiviikkona 8.5.2019 vietetään virallista syntymäpäivää. Kouvola-päivänä suositellaan liputusta.

Poimintoja ohjelmasta:

Päivän juhlallisuudet alkavat klo 12 kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helmisen Kouvola-päivän virallisella avauksella sekä kuorojen esityksillä kaupungintalon pääportailla, jonka jälkeen istutetaan muistopuu Lääninpuistoon. Aiemmin istutetut muistopuut saavat seurakseen lehtikuusen, joka on valittu juhlavuoden puuksi. Lehtikuusta on aikoinaan käytetty muun muassa ratapölkkyjen materiaalina.

Kouvolan kulttuuripalkinnon julkistus juhlallisuuksineen on klo 14 kaupungintalon juhlasalissa. Tilaisuuden avaa palkintotyöryhmän sekä liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sinikka Rouvari. Ohjelmassa on Kansanoopperan kuoron esittämää musiikkia Jouni Sjöblomin johdolla, vuoden 2019 kulttuuripalkinnon jako ja saajan puheenvuoro.

Ohjelma jatkuu kävellen tehtävällä opastetulla arkkitehtuurikierroksella klo 15 keskustassa. Avoimia ovia vietetään kaupungintalossa, uudessa Nuorten paikassa sekä Kouvolan teatterissa. Kaupungintalossa tarjotaan klo 14.00 alkaen kakkukahvit kaupunkilaisille.

Kaupungintalossa illalla klo 17.30 alkaen järjestettävän Kouvola tänään -foorumin avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen.  Kouvolan 10 vuoden vaiheita valottaa yhteysjohtaja Lauri Lamminmäki Kuntaliitosta. Lamminmäki toimi muutosjohtajana kuntien yhdistymisprosessissa 2008 ja toimi uuden Kouvolan kaupunginjohtajana vuosina 2009-2016. Toisena puhujana foorumissa on Mari Vaattovaara, kaupunkimaantieteen professori ja Kaupunkitutkimusinstituutin johtaja. Hänen tutkimuksensa kohdistuu kaupunkialueisiin, segregaatioon, maahanmuuttoon sekä erilaisiin asumismuotoihin ja -politiikkaan ja niiden vaikutuksiin laajemmissa sosiaalisissa ja tilallisissa kehitysprosesseissa. Vaattovaara on työskennellyt myös saavutettavuuteen, luoviin aloihin sekä alueiden kilpailullisuuteen liittyvissä projekteissa. Paneelikeskustelua käyvät toimittaja Jari Korkin johdolla alueen keskeiset toimijat. Foorumiin on vapaa pääsy.

Kaunisnurmen ja Kouvolan yhteiskoulun musiikkiluokat konsertoivat illalla Kouvola-talon Simelius-salissa klo 18.30.

Kouluissa ja päiväkodeissa vietetään yhteinen aamunavaus. Juhlaviikon aikana haastetaan kaikki Kouvolan koulut ja varhaiskasvatuspaikat Siisti siti -tuntiin, jolloin lapset ja aikuiset yhdessä kohentavat lähiympäristöään. Viikon ohjelmaan kuuluu myös koulu- ja varhaiskasvatusikäisille avoin Minun Kouvolani -kilpailu, jossa palkitaan parhaat tuotokset, olivatpa ne kuvia, runoja tai vaikkapa selfieitä. Paikalliset yrittäjät vierailevat kouluilla ja päiväkodeissa.

Lauantaina 11.5. 2019 juhlitaan iloisesti

Poimintoja ohjelmasta:

Lasten Lauantai lähtee käyntiin klo 11 karnevaaliparaatilla läpi Kouvolan keskustan. Ohjelma painottuu monipuoliseen toimintaan keskusta-alueen puistoissa ja Kävelykatu Manskilla. Järj. Kouvolan Ydinkeskusta ry.

Nuorille on tarjolla Amazing Kouvola 10 race -kaupunkiseikkailu, jossa kierretään toimintarasteja pyöräillen.

Eteläiseen ja pohjoiseen Kouvolaan pääsee tutustumaan Kouvolan Matkailuoppaat ry:n opastamilla suosituilla bussikierroksilla.

Alvar Aaltoa Kouvolan Inkeroisissa järjestettävään tapahtumaan sisältyvät avoimet ovet ja opastettuja kierroksia Tehtaanmäen koululla, opastettu kävelykierros Tehtaanmäen asuinalueelle, luento Alvar Aallon arkkitehtuurista sekä arkkitehtuurityöpaja lapsille.

Sivun alkuun