Koulutulokkaiden lähikouluun ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti Wilmassa

Ilmoitus oppivelvollisuudesta sekä lähikoulupäätös on lähetetty kaikille koulutulokkaiden huoltajille 20.12.2019 joko perinteisellä kirjepostilla tai Wilma-viestinä. Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta 12.1.2020 mennessä.

Kouvolassa elokuussa 2020 koulunkäyntinsä aloittavat kaikki vuonna 2013 syntyneet sekä koulunkäynnin aloittamisesta aikaisemmin lykkäystä saaneet lapset sekä vuonna 2014 syntyneet lapset, jotka hakevat pidennettyyn oppivelvollisuuteen.

Jokaiselle koulutulokkaalle määritellään perusopetuslain mukaisesti lähikoulu, jossa oppilaalle on varattu oppilaspaikka. Lähikoulu määräytyy väestörekisteriin merkityn osoitteen mukaan.

Lapsi voi pyrkiä myös muuhun kuin lähikouluun. Ns. toissijaiseen kouluun on aina haettava. Ilmoittautumiseen ja toissijaiseen hakuun liittyvät ohjeet ovat lähikoulupäätöksen liitteenä.

Huoltajat, jotka ovat antaneet luvan sähköiseen tiedoksiantoon näkevät päätökset Wilmassa välittömästi julkaisun jälkeen. Huoltajilla joilla ei ole Wilmaan tunnuksia tai jotka eivät ole antaneet lupaa sähköiseen tiedoksiantoon, lähettiin lähikoulupäätös joulukuun lopussa postitse.

Ilmoittautuminen ensisijaisesti sähköisesti Wilman kautta

Lähikouluun ilmoittaudutaan tai toissijaiseen kouluun haetaan ensisijaisesti sähköisesti Wilman kautta.

Kouluun ilmoittautuminen tehdään Wilmassa koulutulokaskortilla (x Koulutulokkaat). Päiväkotikortilla lomake ei ole täytettävissä.

Sähköisen kouluun ilmoittautumislomakkeen löydät Wilmasta sivun yläreunan LOMAKKEET-osiosta. Mikäli Lomakkeet-osio ei näy yläpalkissa suoraan, se löytyy Menu-painikkeen (kolme pistettä) alta. Samalla lomakkeella haetaan toissijaiseen kouluun sekä ilmoitetaan siirtymisestä tai hakeutumisesta muun kuin Kouvolan kaupungin ylläpitämään kouluun. Lomake on Wilman kautta täytettävissä 12.1.2020 asti.

Vaihtoehtoisesti kouluun ilmoittautumisen voi tehdä palauttamalla ilmoittautumis-/hakulomake täytettynä oppilaan lähikouluun tai Kouvolan kaupungintalon A-ovessa sijaitsevaan postilaatikkoon.

Ohjeet lähikoulupaikan vastaanottamisesta löytyvät Wilmasta sekä kaupungin verkkosivuilta.

Lisätietoja:
Asiakasvastaava Petri Vainikka, puh. 020 615 9340, petri.vainikka(at)kouvola.fi

Sivun alkuun