Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut 14.5. lähtien

Valtioneuvoston päätöksellä peruskoulun oppilaat palaavat kouluun 14.5. ja samasta päivästä lähtien kouluterveydenhoitajat ovat tavattavissa peruskouluissa.

Terveystarkastusohjelman toteuttamista (mukaan lukien lääkärintarkastukset) ja rokotustoimintaa jatketaan hygieniaohjeita noudattaen. Vastaanotot vain ajanvarauksella ja muut yhteydenotot puhelimitse tai Wilman välityksellä.

Oppilaan ei pidä tulla kouluun, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita. Jos lapsi sairastuu koulupäivän aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaansa aikuisen valvonnassa.

Koronaoireisia oppilaita ei ohjata terveydenhoitajan vastaanotolle. Oireisten oppilaiden osalta vanhemmat toimivat Kymsoten kaikille kuntalaisille antaman ohjeen mukaan. Ohjeet löytyvät osoitteesta: https://korona.kymsote.fi/.

Kesän 2020 1.- ja 7.-luokkalaisten terveystarkastukset toteutetaan tämän hetkisen suunnitelman mukaan kouluissa. Tarkastuksiin lähetetään kutsu tai huoltajiin otetaan yhteyttä puhelimitse.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

Puhelinneuvonta jatkuu toisen asteen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Kymsoten opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitaja vastaa numerossa: 040 733 2028. Palvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 8.30–15.30 ja perjantaisin klo 8.30–14.00.

Puhelinneuvontaan voi soittaa terveyden- ja sairaanhoidon neuvontaan liittyvissä asioissa. Terveysneuvonnan ja omahoidon ohjauksen lisäksi terveydenhoitajat antavat tukea ja ohjausta mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Vastaanottoja tarjoamme rajoitetusti muutamissa toimipisteissä. Älä epäröi soittaa, puhumalla asiat selviävät!

Koronavirukseen liittyvissä asioissa tulee olla yhteydessä kaikkia kuntalaisia palveleviin numeroihin: Valtakunnallinen yleinen koronaviruspuhelinneuvonta puhelinnumerossa 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin klo 8-21 ja la klo 9-15.

Päivystysapunumeroon 116 117 tulee soittaa vain, mikäli on oireita.

Lisätietoja

Mia Tapiola, palvelupäällikkö, vastuuylilääkäri, p. 020 633 3266, mia.tapiola@kymsote.fi

———————

Sivun alkuun