Vetoomus huoltajille poikkeusaikana

Lapset ja nuoret - välttäkää sosiaalisia kontakteja ja kokoontumisia sisällä tai ulkona. Vanhemmat - huolehtikaa siitä, että lapset ja nuoret eivät kokoonnu poikkeusaikana. Vain suosituksia noudattamalla vältämme tartuntojen leviämisen.

Suomen pääministeri Sanna Marin on tiedotustilaisuudessa 19.3.2020 linjannut, että ”nyt pitää välttää sosiaalisia kontakteja. Nuorten ja lasten ei pidä hakeutua porukoihin, ei pidä mennä joukolla pelaamaan palloa eikä mihinkään muuhunkaan paikkaan viettämään aikaa. Nyt pitää välttää sosiaalisia kontakteja ja julkisilla paikoilla on todella kielletty yli 10 hengen kokoontumiset – tämä koskee ihan arkielämää muutoinkin ja myös alle 10 hengen kokoontumisia on syytä välttää.”

Valitettavasti myös Kouvolassa on havaittu, että lapset ja nuoret edelleen kokoontuvat esimerkiksi kauppakeskuksiin, kauppoihin ja ulkoharrasteisiin.

Vetoamme teihin huoltajiin, että keskustelisitte lastenne ja nuortenne kanssa tästä vakavasta tilanteesta ja siitä, että tämä valtakunnallinen linjaus koskee meitä kaikkia, myös lapsia ja nuoria.

Vetoamme myös huoltajien velvollisuuteen huolehtia siitä, että lapset ja nuoret eivät kokoonnu poikkeusaikana. Suosituksia noudattamalla vältämme tartuntojen leviämisen.

Kouvolan kaupungin kasvatuksen opetuksen johtotiimi

Sivun alkuun