Koronatestejä jaetaan Kouvolassa koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille

50000 kotitestiä jaetaan Kouvolassa koulujen kautta. Testit on tarkoitettu oireisten testaukseen kotona. Koulut eivät kerää testituloksia.

Kouvolan kaupunki on jakanut kuluneen viikon aikana 50000 koronatestiä koulujen kautta oppilaille, toisen asteen opiskelijoille ja työntekijöille. Huoltovarmuuskeskuksen testejä saapui useassa erässä. Viimeiset erät jaettiin kouluille tänään. Testejä jaetaan viisi kappaletta per henkilö.

Näin käytät kotitestiä

Testit on tarkoitettu oireisten testaukseen kotona. Testi kannattaa tehdä, jos on koronavirukseen sopivia oireita, kuten päänsärkyä, haju- tai makuaistin häiriöitä, nuhaa, yskää, hengenahdistusta, voimaattomuutta tai väsymystä, lihaskipuja, kurkkukipua, kurkun karheutta, kuumetta, pahoinvointia, oksentelua tai ripulia.

Testausta ei suositella, jos henkilö on sairastanut joko virallisella tai kotitestillä varmennetun koronavirusinfektion edeltävän kolmen kuukauden aikana.

Testipaketista löytyy kirjallinen ohje testin käytöstä ja apuna voi käyttää myös tätä ohjevideota: Näin teet koronaviruksen kotitestin – YouTube Videon tekstityskielen voi vaihtaa videoon kohdasta ”asetukset”.

Koulut eivät kerää vastauksia, vaan jokainen toimii itsenäisesti testitulosten mukaan.Jos kotitesti on positiivinen, pysytään kotona vähintään viisi päivää. Jos kaksi viimeistä on oireettomia, voi palata kouluun, työpaikalle tai päiväkotiin.

Jos kotitesti on negatiivinen, voi toistaa testin parin päivän päästä, jos oireet jatkuvat. Kotona pitää pysyä niin kauan kun oireet jatkuvat ja tämän jälkeen vielä kaksi oireetonta päivää.

Lisätietoa:

Kotitestausohje koululaisille, opiskelijoille sekä koulujen ja oppilaitosten henkilökunnalle – THL

Koronavirustesti – Kymsoten koronainfo

Turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen, p. 020 615 9019, johanna.tauriainen@kouvola.fi

Sivun alkuun