Kokonaisturvallisuus ja asevelvollisuus ovat Suomen puolustuksen kulmakivet

Kouvolan Turvallisuusareenassa puhunut Maavoimien esikuntapäällikkö Markku Myllykankaan mukaan moni valtio on kateellinen Suomen kokonaisturvallisuusjärjestelmästä. Eri viranomaiset ja kansalaisjärjestöt toimivat saumattomasti yhteistyössä.

– Lainsäädännössä on menty eteenpäin ja resurssit ovat riittäviä, mutta leikkauksiin ei ole varaa. Resursseja on ohjattu esimerkiksi 200 miljoonaa euroa kyberturvallisuuteen.

74 prosenttia suomalaisista tukee asevelvollisuutta. – Tämä on kansainvälisesti käsittämättömän korkea ja kuvaa suomalaisten maanpuolustustahtoa. Melkein kaikilla on joku läheinen asepalveluksessa. Tämä tuo meidät konkreettisesti lähelle kansalaisia ja näkyväksi osaksi yhteiskuntaa.

Asevelvollisuus luo pohjan eurooppalaisittain miesvahvuudeltaan suuriin asevoimiin. – Sen avulla voimme puolustaa koko Suomea sotilaallisesti. Pystymme mobilisoimaan 280 000 hyvin nopeasti.

Myllykankaan mukaan Suomen kannattaa olla mukana kansainvälisissä harjoituksissa näyttämässä osaamistamme. – Asevelvollisten koulutustaso on korkea ja he pärjäävät erinomaisesti vertaillessa palkka-armeijoihin.

Myllykankaan kanta niin miehille kuin naisillekin tarkoitettuun kansalaispalveluun on positiivinen. – Mutta mikä ministeriö ottaa sen vastuulleen? Puolustusministeriöön se ei sovi.

Kouvolan kaupunki järjestää 13.–14.9.2019 kansainvälisen Kouvolan turvallisuus -tapahtuman. Tapahtuma on kaksiosainen. Perjantaina pidettyä kutsuvieraskonferenssia seuraa suurelle yleisölle tarkoitettu lauantain Turvallisuusareena. Turvallisuusareena koostuu toritapahtumasta ja yleisöluennoista.

Lisätietoja
Kimmo Collander
050 431 4982
kimmo.collander@rudpedersen.com

Lisätietoa tapahtuman ohjelmasta ja puhujista nähtävissä tapahtuman kotisivuilla kouvolanturvallisuus.fi

Sivun alkuun