Kohenna Kouvolaa!

Ilmakuva Kouvolasta, vastaa kyselyyn

Millaisia hankkeita toivoisit toteuttavaksi Kouvolassa ja omalla asuinalueellasi? Mikä tekisi Kouvolasta entistä mukavamman paikan elää? Ollakseen toteuttamiskelpoinen hankeidean on kohdistuttava koko Kouvolan, asuinalueesi tai kyläsi yhteiseksi hyväksi.

Esimerkkejä hankkeista: nurmikoiden muuttaminen niityksi, viljelylaatikot, luontopolun kunnostaminen tai kuntoportaiden rakentaminen. Toteutamme aluetoimikuntien toimesta parhaat ideat kesän ja syksyn aikana. Kohenna Kouvolaa -kyselyyn voit vastata sähköisesti Kouvolan kaupungin verkkosivulla osoitteessa https://www.kouvola.fi/kyselyt tai kirjastoissa vastaamalla kyselylomakkeeseen. Kysely on avoinna 20.03.2022 asti.

Osallistuvan budjetoinnin määräraha 154 512 euroa

Kohenna Kouvolaa -kysely on osa Kouvolan kaupungin osallistuvan budjetoinnin kokeilua, jossa asukkaat voivat kertoa omat hankeideansa Kouvolan aluetoimikunnille. Kouvolan kaupungilla on tänä vuonna sekä ympäristöministeriön luonnon monimuotoisuus -hankerahaa 75 000 euroa että aluetoimikuntien hankerahaa 79 512 euroa.
Kouvolassa on viisi aluetoimikuntaa ja aluetoimikuntien vuosittainen Kouvolan kaupungin myöntämä hankeraha jakautuu alueittain asukasluvun suhteessa seuraavasti: Anjalankosken aluetoimikunta 13 581 euroa, Elimäki-Koria aluetoimikunta 7 342 euroa, Keskusta-alueen aluetoimikunta 28 833 euroa, Kuusankoski-Jaala aluetoimikunta 19.103 euroa ja Valkealan aluetoimikunta 10 653 euroa. Aluetoimikuntien tehtävänä on alueensa kehittämishankkeiden ja hyvinvoinnin sekä paikallisen toiminnan ja kulttuurin edistäminen ja tukeminen. Aluetoimikuntaan on valittu 8 jäsentä ja varajäsenet.

Kohenna Kouvolaa -työpajat

Arvioimme kyselyn tuloksena saatuja hankeideoita asukkaille järjestettävissä työpajoissa, jotka koronatilanteen takia järjestämme Teamsissa. Tule mukaan jatkokehittämään hankeideoita työpajaan. Tarkennamme työpajojen sisältöjä ja aikataulua kyselyn tulosten mukaan. Työpajoista ilmoitellaan seuraavalla sivulla: https://www.kouvola.fi/vaikuta sekä kaupungin tapahtumakalenterissa.

Osallistuvan budjetoinnin -sivut

Lisätiedot:
Kouvolan aluetoimikunnat ja osallisuuskoordinaattori Heli Veripää, heli.veripaa(at)kouvola.fi

Sivun alkuun