Kesäloma koittaa valmistuneille ja muille kouluvuoden päättäneille

Kaksi tyttöä hyppäävät ilmaan

Lukuvuosi päättyy kouluissa perinteisin menoin lauantaina 3.6.2023. Noin 700 opiskelijaa valmistuu Kouvolassa ammattiin tai päättää lukio-opinnot valkolakkiin. Koulun päättäneille ja muille perusopetuksen oppilaille jaetaan tänä keväänä stipendejä yhteensä lähes 30 000 eurolla.

Kouvolasta pääsee ylioppilaaksi tänä keväänä 313 opiskelijaa, mikä on pari kymmentä enemmän kuin viime vuonna. Kouvolan Yhteislyseosta valkolakin saa 213 ja Kuusankosken lukiosta 75 uutta ylioppilasta. Kouvolan iltalukiosta kirjoitti ylioppilaaksi yhteensä 25 opiskelijaa, joista yhdeksän on kaksoistutkinnon suorittaneita yhdistelmäopiskelijoita eli he suorittivat ammattitutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon.

Ylioppilasjuhlia vietetään iltalukiossa perjantaina 2.6. ja päivälukioissa lauantaina 3.6. Lukiot tiedottavat juhlista erikseen.

Kouvolan ammattiopisto Edukosta ammattiin valmistui keväällä 377 opiskelijaa.

Stipendejä oppilaille

Stipendejä maksetaan tänä keväänä peruskoulun ja lukion oppilaille lähes 30 000 eurolla. Suurimpia lahjoittajia ovat Kymin osakeyhtiön 100-vuotisäätiö ja Lumon Oy. Myös monet yhdistykset kuten Lions club, Kouvolan Suomi-Saksa yhdistys, Elimäen Karjalaseura sekä yritykset kuten KSS Energia Oy, Novita Oy ja Reuna Kustantamo antavat stipendejä tai kannustuspalkintoja. Stipendejä jaetaan lisäksi koulujen ja lukioiden omista rahastoista sekä esimerkiksi vanhempaintoimikuntien varainkeruun tuloksena.

Kevätkausi päättyy konserttiin Tykkimäen Huvipuistossa

Kesäloman aloitusta voi juhlistaa maksuttomassa, ikärajattomassa ja päihteettömässä School’s Out -tapahtumassa Tykkimäellä la 3.6. klo 17–21. Nuorisopalveluiden järjestämä tapahtumassa lavalle nousevat Ramses II, Benjamin ja Rock Criminals. Nuoriso-ohjaajat ovat parkissa liikkuvan nuorisotyö NuPAKUn kanssa huvilavetin läheisyydessä ja jalkautuvat siitä nuorten pariin.

Tapahtumaan on ilmainen bussikuljetus. Aikataulu NuortenKouvolan verkkosivulla.

Tekemistä kesäpäiviin

Jos alkavalla lomakaudella on pulaa tekemisestä, tarjoaa nuorisopalvelut kesällä niin maksullista kuin maksutontakin lomatoimintaa nuorille 11-vuotiaasta alkaen. Muutamille päiväleireille liikunnan ja luonnon parissa on vielä tilaa ja esimerkiksi heinäkuun Sup Tourilla pääsee suppailemaan ilmaiseksi ilman ilmoittautumistakin.

Myös nuorisotilat ovat auki kesäaikataulun mukaisesti ja järjestävät ohjelmaa grillailusta Repoveden retkeen ja askartelusta juhannustaikoihin. Lisätietoa NuortenTalojen ohjelmasta ja aukioloajoista Nuorten Kouvolan verkkosivulta.

Liikuntapalveluiden verkkosivulta löytyy lisäksi runsas kattaus tietoa omatoimisen liikkumisen mahdollisuuksista kesä-Kouvolassa. Tarjolla on beachvolleykenttiä, frisbeegolfratoja, skeittipaikkoja, kuntoratoja ja ulkoilureittejä, hiekka- ja nurmikenttiä, uimapaikkoja, ulkokuntosaleja sekä urheilukenttiä ympäri Kouvolaa.

Kouvolan kaupunki onnittelee valmistuneita sekä kouluvuoden päättäneitä ja toivottaa kaikille rentouttavaa kesää!

Sivun alkuun