Käyttäjät pääsevät vaikuttamaan Valkealan monitoimitalon pihavälineisiin

Kaksi nuorta tyttöä ja nuori poika istuvat isossa kiipeilytelineessä

Valkealan monitoimitalon rakentaminen on edennyt siihen vaiheeseen, että Valkealan kirkonkylän lapset, nuoret ja huoltajat sekä rakentuvan talon henkilöstö pääsevät vaikuttamaan pihan välineisiin ja pihan maalauksiin.

Kirkonkylän koulun ja Valkealan yläkoulun oppilaat sekä Kirkonseudun päiväkodin lapset ja lasten huoltajat saavat Wilman kautta linkin kyselyyn, jossa pyydetään mielipidettä monitoimitalon pihalle tulevista keinuista, katumaalauksista sekä erilaisista kiipeily- ja parkourtelineistä. Kyselyssä on eri vaihtoehtoja, joista vastaajat saavat valita mieluisimman. Päiväkodissa ja kouluissa on varattu kyselyyn vastausaikaa päivän aikana. Vastausaikaa on 16.5.2022 saakka.

Tulevan Valkealan yhtenäiskoulun rehtori Pauli Pölönen kertoo, että vastaamisella on merkitystä, sillä eniten ääniä saaneet välineet valitaan. Välineitä ja katumaalauksia tulee kahdelle eri piha-alueelle. Niiden asennus ja maalaus tapahtuu kesällä 2024.

Käyttäjät pääsevät vaikuttamaan myöhemmin myös mm. sisätilojen kalusteiden ja pihan kasvien valintaan.

Työmaa etenee aikataulun mukaisesti

Valkealan monitoimitalon rakentaminen käynnistyi valmistelevilla töillä kesällä 2021, ja monitoimitalon runko alkoi nousta syksyllä 2021. Tällä hetkellä työmaalla tehdään elementtiasennusta, joka valmistuu kesäkuun loppuun mennessä. Lisäksi mm. asennetaan höyrynsulkua yläpohjaan, tehdään vesikaton vedeneristystöitä ja puutöitä, valetaan katosten anturoita, tehdään betonitöitä sekä asennetaan talotekniikkaa alapohjaan.

Valkealan monitoimitalo valmistuu tammikuussa 2024.

Lisätietoja

Valkealan monitoimitalo – Kouvolan kaupunki

Rehtori Pauli Pölönen, 020 615 6553, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Sivun alkuun