Kaupungin viljelypalstat varattavissa verkkopalvelussa

Aikaisemmin palstan vuokranneet viljelijät voivat varata järjestelmässä omat palstansa helmikuun loppuun mennessä. Uusilla viljelijöillä on varausoikeus vapaana oleviin palstoihin maaliskuusta 2024 alkaen.

Kouvolan kaupunki on avannut viljelypalstojen varaamisen sähköisessä ePermit-järjestelmässä 1.1.2024 alkaen. Palstojen vuokraamisessa etusija on viljelijällä, joka haluaa jatkaa saman palstan viljelyä. Heillä on tammi-helmikuu aikaa varata omat palstansa uudelleen. Etuutta ei voi siirtää toiselle henkilölle, vaan se on henkilökohtainen. Uusilla viljelijöillä on varausoikeus vapaana oleviin palstoihin maaliskuusta 2024 alkaen.

”Kaikille vanhoille viljelijöille on lähetetty kotiin kirje, jossa on mukana ohjeet sähköisen varauksen tekemiseen. Vain murto-osa heistä on jo varauksen tehnyt”, kertoo puistotyönjohtaja Susanna Huusari.

Aarin palstoja kausi- ja ympärivuotiseen viljelyyn

Kaupungin viljelypalstoissa on tarjolla sekä kausi- että ympärivuotiseen viljelyyn soveltuvia palstoja. Palstat ovat aarin suuruisia ja niiden vuokra on 25 euroa vuodelta.

Kaupungin viljelypalsta-alueet sijaitsevat Eskolanmäessä, Kasarminmäellä, Mäkikylässä ja Valkealassa Uimarannantien varressa. Viljelypalstojen sijainti kaupungin karttapalvelussa.

Kaupunki hoitaa kesäpalstojen kyntämisen syksyllä ja äestämisen keväällä. Talvipalstoilla saa viljellä kukkien ja hyötykasvien lisäksi ainoastaan alle 1,5 metriä korkeita marjapensaita. Puita tai puuvartisia koristepensaita ei palstoilla saa viljellä

Lisätietoja ja varausohjeet verkkosivuilla.

Lisätietoja

Puistotyönjohtaja Susanna Huusari, susanna.huusari@kouvola.fi, p. 0206159213

Sivun alkuun