Kaupungin energiankulutus väheni edelleen – säästöä 1,7 miljoonaa euroa

Kouvolan kaupungin energiansäästötoimet purevat ja energiankulutus jatkaa vähenemistään. Helmikuussa kaupungin kaukolämmön kulutus laski -17,9% edellisvuoden helmikuuhun verrattuna. Sähkönkulutus laski -9,8% ja maakaasun kulutus -9,1. Energiansäästötoimilla on tähän mennessä saatu 1,7 miljoonan euron säästöt.

Helmikuun energiankulutus oli samaa luokkaa kuin tammikuussa. Energiaa on nyt säästetty 9,6% vuosikulutuksesta. Tavoitteena on alentaa energian kulutusta vuodessa 20 %. Tammi-helmikuu ovat lämmityskuukausista tärkeimpiä, jolloin säästöjen vaikutus kokonaisuuden kannalta on suurin. ”Lämmityskauden lähetessä loppuaan, olemme vasta puolessa välissä tavoitteestamme. Isojen säästöjen mahdollisuus vähenee jatkossa”, sanoo toimitilajohtaja Katja Ahola.

Hän pitää kuitenkin kaupungin energiansäästötoimia merkittävinä ja Kouvolaa edelläkävijänä muihin kuntiin verrattuna. ”Kouvolassa on toimittu etupainotteisesti ja energiakriisiin reagoitiin jo viime keväänä. Esimerkiksi Kotkassa mittavat, miljoonan euron energiansäästötoimet aloitettiin vasta tammikuussa. Kotka tavoittelee merkittävää säästöä sammuttamalla lähes koko kaupungin katuvalot arkiöisin, sekä pidentämällä uimahallien ja jäähallien käyttökatkoja normaalista”, Katja Ahola toteaa.

Kouvolassa omaa toimintaa pitkäjänteisesti parantamalla on käännetty usean kiinteistön energiankulutus laskusuuntaan. Myös rakennusten energiatehokkuusinvestoinnit, peruslämmölle laitto sekä niiden myynnit sekä palvelujen sulut ovat tuoneet säästöä energiakustannuksiin.

Lisätietoja:
Toimitilajohtaja Katja Ahola, puh. 020 615 9013, katja.e.ahola(at)kouvola.fi

Kouvolan kaupungin energiankokonaiskulutus vuonna 2021 ollut noin 129 000 MWh. Kulutusta seurataan n. 80 merkittävimmän rakennuksen osalta reaaliaikaisesti. Niistä saadaan kulutustiedot sähkön, kaukolämmön ja kaasun osalta. Kaukolämmön ja maakaasun kulutus normeerataan eli huomioidaan säävaihtelu eri vuosina. Katuvalaistukset eivät kuulu Enerkey-seurannan piiriin.
Kaupunginhallituksen asettama energiansäästötavoite on kolme miljoonaa euroa, joka tarkoittaa 20 prosentin leikkausta energian vuosikulutukseen.

Kaupunki on mukana Motivan kampanjassa Astetta Alemmas. Kampanjasivustolta saa hyviä vinkkejä energiansäästöön.

Sivun alkuun