Katso tästä Kouvola-päivän palkitut ja perustelut

Mies vastaanottaa palkintoa kolmelta palkitsijalta.

Kouvolassa jaettiin kuluvan vuoden Kouvola-päivän ympärillä moninaisia palkintoja. Palkinnot jaettiin Kuusankoskitalon Voikkaa-salissa 5.5.

Kouvolan vuoden maahanmuuttoteko 2024:

Palkittu: Monikulttuurikeskus Saaga

Vuoden maahanmuuttoteoksi saatiin 44 ehdotusta. Valinnan teki yksimielisesti maahanmuuttoasioiden neuvoston valitsema raati. Saagaa ehdottaneiden perustelut kuvaavat toiminnan monipuolisuutta ja tärkeyttä. Saaga on turvaverkko, olohuone, perhe, joka ottaa kaikki vastaan sellaisina kuin he ovat. Paikka, josta saa ohjausta ja neuvontaa, ystäviä ja lohtua. Aurinkoinen, turvallinen ja ilahduttava keidas Kouvolassa.

”Saagasta saa tukea, apua, iloa, kavereita ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Asennekasvatusta juuri oikealla tavalla!”

Kouvolan vuoden kulttuuripalkinto 2024:

Palkittu: Kulttuuritalo Wanha Rautakaupan ja Reuna kustantamon toimijat

Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa on Myllykoskelle vuodesta 2017 lähtien rakentunut kulttuuri- ja tapahtumakeskus, jossa on kirjakauppa, kustantamo, kahvila, taidegalleria, valokuvastudio, kirjailijaresidenssi ja kesäisin avoinna oleva tapahtuma- ja kierrätystila Wanha Kirjahalli. Avoin ja yhteisöllinen kustannustoiminta on vuodesta 2022 kulkenut nimellä Reuna Publishing House Oy.

Perusteluissa tuotiin esiin pidempiaikainen toiminta kulttuurin hyväksi. Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa on vakiinnuttaneet asemansa kulttuurinystävien keskuudessa – niin paikallisten kun kauempaakin tulevien. Toistuvia kulttuuritapahtumia ovat mm. Kymi Libri -kirjamessut ja Kymi Kantri.

Valovoimainen Vapaaehtoinen -palkinto

Palkittu: Harri Raussi

”Vapaaehtoistyöntekijä Harri eli leipäHarri kuljettaa hävikkiruokaa keskuskeittiöstä Kouvolan vähävaraisille jne. täysin pyyteettömästi, omalla ajalla ja omilla bensarahoillaan. Hän huolehtii myös, että ihmiset saavat monipuolista ruokaa ja välittää huolen eteenpäin, jos tarve niin vaatii. Hän toimii yhteistyössä seurakunnan ja Diakonissan kanssa. Hän auttaa pyyteettömästi, vaihtaa aina muutaman sanan, ja välittää rakkauden sanomaa omalla toiminnallaan.”

Digitukiteko -palkinto

Palkittu: Digiopastaja Arja Taavila, Jaala

”Henkilö on toiminut digiopastajana Jaalan kirjastossa ja Eläkeliiton Jaalan yhdistyksen digivastaavana usean vuoden ajan. On hakenut avustuksia eri tahoilta, jotta digiopastus ulkopuolisen turvin on ollut mahdollista Jaalatalossa. On vienyt digiopastusta pyydettäessä myös asukkaiden koteihin. On vastannut pienviljelijä- ja eläkeyhdistyksen kotisivujen ylläpidosta ja päivittämisestä On kouluttautunut myös itse jatkuvasti pysyäkseen ajan hermolla muuttuvassa digimaailmassa. On ollut asukkaiden käytettävissä nopeasti ja pyyteettömästi mitä ihmeellisemmissä ongelmissa! On edelleen toiminnan kulmakivi. On ollut vaikuttamassa oikeiden laitteiden (älypuhelin, ipad, tietokone) hankinnassa, jotta asiakkaalle ei myydä sopimatonta ja kallista laitetta.


Vanhusneuvoston palkinto

Palkittu: Paavo Suomalainen, ”Paavon poppoo”

”Paavo on  ryhmiensä kanssa toiminut  jo kaksikymmentä vuotta. Ryhmään kuuluu tällä hetkellä  15 henkilöä. Ryhmä järjestää erilaisia  yhdessä olo tilaisuuksia pääasiassa ikääntyneille Kouvolan kansalaisille. Tilaisuuksien ohjelma on monipuolinen ja sisältää pienimuotoisia kilpailuja joissa  musiikki on voimakkaasti  ohjelmassa mukana. Tilaisuudet ovat hyvin kiinnostavia joihin  ikääntynyt väki osallistuu  runsain joukoin. Tilaisuudet on järjestetty Eläkeliitto-järjestön ohjelmiston yhteydessä, mutta  muidenkin järjestöjen jäsenillä  on ollut oikeus osallistua  tilaisuuksiin.

Vammaisneuvoston palkinto

Palkittu: Apuva ry, Merja Rytkönen pj ja Hannele Löytty

”Kuusankosken Apuva ry, Yhdistyksen tavoitteena on edistää vammaisten, yksinäisten ja syrjäytyneiden aktiviteettejä – niin muistissa, liikunnassa sekä toistensa seurasta: Tuolijumppa, aivojumppa, korttikerho, kuulolähipalvelu, erilaiset matkat ja retket, ulkoilu, musiikki sekä erilaiset tietoiskut ja -teemapäivät (esim. lettukestit).”

Sivun alkuun