”Ikimuistoinen hetki koulu-uralla”

Sarkolan koulun avajaisia vietettiin auringossa.

Se on siinä! Sarkolan koulu on juhlallisesti avattu. Seremoniamestareina Hilla Mikkola ja Atte Mäläskä.

Sarkolan uusi koulu avasi ovensa tänään tiistaina 9. elokuuta kouluvuoden alkaessa. Pihamaalla vietettiin avajaisia kesäisessä säässä.

– Enintään kerran elämässä osuu varmasti kenellekään sellainen hetki, että pääsee opettamaan tai oppimaan tiloissa, joissa kukaan ei ole vielä käynyt koulua. Tämä on upea päivä, rehtori Kristiina Strömmer kiteytti.

Matka ikimuistoiseen hetkeen kesti Strömmerin mukaan kymmenisen vuotta, ja vuosien varrelle mahtui niin sisäilmaongelma, muutto väistötiloihin kuin talvisia bussimatkojakin.
– Mutta nyt ollaan uudessa koulussa. Tästä on haluttu tehdä tuttu ja turvallinen oppimisympäristö, jonka jokainen oppilas ja opettaja voi kokea omakseen.

Strömmer kiitti hanketta edistäneitä tahoja, muun muassa Kouvolan päätöksentekijöitä, virkamiesjohtoa, perusopetuksen hallintoa, koulun henkilökuntaa ja ennen muuta oppilaita, jotka olivat uusien tilojen suunnittelussa innokkaasti mukana.
– Erityiskiitos hankkeen etenemisestä kuuluu kaupungin tilapalveluille ja siellä etenkin rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiaiselle.

”Uusi koulurakennus on käytännöllisempi kuin vanha”

Atte Mäläskän lempiaine koulussa on englanti.

Koulu otettiin käyttöön seremoniallisella nauhanleikkuulla, jonka suorittivat oppilaskunnan hallituksen vanhin jäsen, kuudesluokkalainen Atte Mäläskä ja nuorin jäsen, toiselle luokalle menevä Hilla Mikkola.
– Kivalta tuntuu, Atte Mäläskä totesi seremoniamestarin tehtävistä suoriuduttuaan.

Hän kertoi arvostavansa uudessa koulussa sen käytännöllisyyttä.
– Koulussa on esimerkiksi isommat ruokalinjastot kuin vanhassa koulussa oli, Atte Mäläskä perusteli.
Aten lempiaihe koulussa on englanti, koska siinä ”opettaja on paras”. Oppilaskunnan hallituksen jäsenyys tuo Atelle mukavaa lisäpuuhaa, sillä siinä on mahdollisuus järjestää koululle koko koululle uusia asioita.
– Otetaan ehdotuksia ja toteutetaan niitä.

Hilla Mikkola, Emma Sundqvist ja Eemeli Sundqvist kiipeilemässä.

Hämähäkkikeinu ja kiipeilymahdollisuudet pihalla parasta

Sarkolan upouusi koulu kiinnosti oppilaita kovasti jo eilen maanantaina iltapäivällä. Pihamaalla oli leikkimässä ja pyöräilyrataa, keinuja ja leikkivälineitä testailemassa parisenkymmentä lasta.

Paikalla oli myös Sundqvistin perheestä isä Topias, toisella luokalla Sarkolan koulussa aloittava Emma ja eskariin menevä Eemeli.

Topias Sundqvist kertoi kouluvuoden aloituksen uudessa koulussa olevan odotettu hetki.
– Emman ensimmäistä kouluvuotta ei voi sanoa hankalaksi, mutta oman opettelunsa ja järjestelynsä se bussilla kulkemisineen tietysti vaati. Nyt on hieno juttu, että koulu on taas kotinurkilla, Sundqvist sanoo.

Emman mielestä koulun aloitus on ihan kivaa, ja parasta siinä on se, että näkee uudestaan opettajan sekä pääsee taas leikkimään kaikkien kavereiden kanssa. Heidän kanssaan voi jutella vaikkapa kesän kohokohdasta, retkestä Muumimaailmaan. Uuden koulun pihalla kiinnostaa eniten hämähäkkikeinu.

Myös Emman ystävä, toista luokkaa aloittava Hilla Mikkola odottaa tiistaissa eniten luokkakavereiden tapaamista.
– Pihalla on parasta kiipeilypaikka, Hilla arvioi.

Uuden koulun sisätiloja tytöt eivät olleet maanantaina vielä nähneet, mutta keväällä katsotusta tulevan koulun virtuaaliesittelystä oli jäänyt mieleen, että ykkös- ja kakkosluokkalaisten tilat ovat uuden koulun alakerrassa, ja isompien lasten yläkerrassa.
– Se on hyvä asia, Emma ja Hilla totesivat.

Tiistaiaamuna pääsi tapaamaan kaverit ja aloittamaan kouluvuoden. Helmi Rinne (vas.) ja Aana Koskelainen Sarkolan koulun pihamaalla.
Sarkolan koulun sydän on aula, josta löytyvät jättiläisen portaat. Ihan vieressä ovat ruokalalinjastot ja juhlatilaksi tarpeen mukaan muuntuva liikuntasali.
Uusi koulu tarjoaa monikäyttöisiä opetustiloja. Digitaalisia ratkaisuja hyödynnetään eri tavoin.
Opettajanhuoneen sijaan Sarkolan koulusta löytyy henkilökunnan huone.
Teknisen työn luokka odottaa ensimmäisiä käyttäjiään.

Kouvolassa rakennetaan 2020-luvulla useampi uusi koulu. Sarkolan koulu valmistuu niistä ensimmäisenä. Lue lisää koulusta tiistaina 9. elokuuta julkaistusta tiedotteesta.

Sivun alkuun