Helsingin poliisisoittokunnan valistuskonsertissa rikosten ennaltaehkäisystä kerrotaan svengaavan musiikin lomassa

Mies seisoo mikrofoni kädessä lavalla. Taustalla soittokunta.

Helsingin poliisisoittokunnan Pidä huolta -konserttikiertue pysähtyy 1.6. Kouvolassa. Kuusankoskitalossa järjestettävässä kahdessa konsertissa noin 900 Kouvolan yläkoululaista saa musiikin lomassa tärkeää tietoa päihteistä, itsemääräämisoikeudesta, sekä kiusaamisen ja väkivallan seurauksista

Helsingin poliisisoittokunnalla on jo yli 70 vuoden mittainen kokemus lasten ja nuorten parissa tehtävästä ennaltaehkäisevästä työstä. Soittokunta on yhdessä Helsingin poliisilaitoksen rikospoliisin kanssa luonut vuonna 2017 uudenlaisen valistuskonserttikonseptin, jossa nuorille kerrotaan päihteistä, itsemääräämisoikeudesta, sekä paikallisen poliisin valitsemasta aiheesta.

Kaakkois-Suomen kiertueella Kaakkois-Suomen Poliisin nuorempi konstaapeli Minttu Pihlas tarttuu nuoria koskettavaan aiheeseen kiusaaminen, some ja väkivalta.

Muissa puheenvuoroissa asiantuntijoina ovat mm. pitkän linjan seksuaalirikostutkija, joka kertoo, mistä tunnistaa seksuaalisen häirinnän ja kuinka toimia sen osuessa kohdalle. Vahvana näkökulmana on seksuaalisen itsemääräämisoikeuden kuuluminen tasa-arvoisesti kaikille.

Huumepoliisi kertoo päihteiden vaaroista kaunistelematta. Nuorille puhutaan heidän omalla kielellään asioista, joita he saattavat kohdata ja jotka heitä askarruttavat. Myös päihteiden käytöstä koituvat seuraamukset tulevat tutuiksi.

Ajankohtaiset aiheet tarjoillaan nuorille kuvien, faktapohjaisten esimerkkien sekä ammattiorkesterin esittämän musiikin keinoin. Neljästäkymmenestä ammattimuusikosta koostuvan orkesterin musiikillinen ohjelmisto ulottuu sinfonisen puhallinmusiikin lisäksi jazz-, rock- ja pop-musiikin svengaavaan maailmaan.

Rikosten ennaltaehkäiseminen on poliisin päätehtäviä. Aiemmat valistuskonsertit ovat osoittautuneet menestykseksi niin aikuisten kuin nuorten keskuudessa.

Oppilaiden bussikuljetuksia varten on saatu apuraha Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiöltä.

Lisätietoja

Kaakkois-Suomen Poliisi ylikonstaapeli Sanna Lautamatti p. 0295 435 612.

Kouvolan kaupungin asiakasvastaava Piia Kesonen, 020 615 9340, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Sivun alkuun