Eskolanmäen liikuntahallin rakennustyöt alkavat 

julkisivukuva rakennuksesta

Eskolanmäen liikuntahallin rakentaminen alkoi maanrakentamisella tällä viikolla. Rakennuksen paalutus ajoittuu heinäkuun alkupuolelle. Työmaa-alue on rajattu selkeästi ja suljettu ulkopuolisilta. Myös työmaan läheisyydessä on syytä olla tarkkaavainen, koska alueella liikkuu isoja työkoneita.

Liikuntahalli sai rakennusluvan 12.6.2024. Maanrakennusvaiheen jälkeen alkavat paalutustyöt, jotka kestävät arviolta kaksi viikkoa heinäkuussa. 

Maanrakentamisesta ja paalutuksesta aiheutuu melua lähiympäristöön arkipäivisin pääsääntöisesti klo 7–16. Työt tehdään Kouvolan Kaupungin ympäristönsuojelumääräyksiä noudattaen. Rakennuttaja Kouvolan kaupungin tilapalvelut sekä urakoitsija pahoittelevat väliaikaista haittaa.  

Liikuntahallin rakentaminen ei saanut liikuntapaikkarakentamisen avustusta Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Hankkeen toteutuksen budjetti ei kuitenkaan ollut tästä riippuvainen ja näin ollen rakentaminen alkaa suunnitellusti. Talousarviossa hankkeelle on varattu 5 milj. euron budjetti.  

Liikuntahallin pääurakoitsijana toimii Varte Lappeenranta Oy, joka on osa kouvolalaista Varte -konsernia. Elokuussa 2025 valmistuva liikuntahalli tarjoaa monipuoliset tilat liikuntaan kaikille kuntalaisille ja toimii Eskolanmäen koulun sisäliikuntatilana. 

Kouvolan kaupunki uudistaa palveluverkkojaan vastaamaan käyttäjien tarpeita, väestökehitystä ja kunnan taloudellista kantokykyä. Investoinnit uusiin ja toimiviin tiloihin parantavat kuntalaisten palveluja, tuovat säästöjä käyttötalouteen ja lisäävät kaupungin vetovoimaa. Uudisrakennukset tarjoavat laadukkaat tilat esteettömässä, terveessä ja modernissa ympäristössä, ja vastaavat tulevaisuuden tarpeisiin. Vuosien 20242025 investointihankkeita ovat muun muassa Marjoniemen koulu, Inkeroisten monitoimitalo, Kaunisnurmen päiväkoti, Eskolanmäen liikuntahalli, monitoimiareena sekä uimahallin ja teatterin laajennus/peruskorjaus. 

Lisätietoa

Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, puh. 020 615 7117, anneli.vartiainen(at)kouvola.fi 

Liikuntapaikkapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, puh 020 615 8228, teemu.makipaakkanen(at)kouvola.fi 

Sivun alkuun