Erityislasten ja -nuorten kulttuurikerhoihin ilmoittautuminen käynnissä kevätkaudelle

Lapsi kurkistaa värikkään kankaan keskeltä hymyillen

Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut järjestää kuluvan kevätlukukauden aikana viisi erityislasten ja -nuorten kulttuurikerhoa. Ilmoittautuminen maaliskuussa starttaaviin, maksuttomiin No Limits -tanssiryhmään, taidekerhoon, musiikki-, bändi- ja teatterikerhoihin on parhaillaan käynnissä.

Liikunnallinen tanssikerho No Limits kokoontuu sunnuntaisin 20.3.–15.5. klo 15.30–16.15 Liikuntastudio FunWellnessin esteettömissä tiloissa (Huoltokatu 7, Kouvola). Tanssiryhmä tarjoaa lapsille liikunnallista iloa ja riemua, itseluottamuksen kasvua ja voimaantumista musiikin rytmin sekä liikunnan avulla. No Limits -tanssiryhmän ohjaajina toimivat Niina Mäki ja Eeva Uusitalo. Ilmoittautuminen tanssikerhoon: info@funwellness.org.

Taidekerho järjestetään keskiviikkoisin 30.3.–25.5. klo 15.30–16.15 Vahteron koululla (Voimakatu 1, Kouvola). Innostavassa taidekerhossa koetaan lasten kanssa taiteen riemua ja kokeillaan erilaisia materiaaleja Nia Maria Haarasen ohjauksessa. Materiaalit ovat valmiina lapsille. Ilmoittautuminen taidekerhoon: nia.haaranen@gmail.com.

Tanssi- ja taidekerhojen ohella maaliskuussa käynnistyvät myös erityislasten ja -nuorten teatteri-, musiikki- ja bändikerhot. Teatterikerho kokoontuu Piia Kleimolan ohjauksessa Kymin Taideruukilla (Kyminväylä 2, Kuusankoski). Musiikki- sekä bändikerhojen toimintaa ohjaavat Sari ja Antti Saarinen Keskustan koulun tiloissa Kuusankoskella (Mäenpääntie 3, Kuusankoski).

Maksuttomia kerhoja rahaston avustuksen turvin

Kulttuurikerhot ovat osa kaupungin toteuttamaa Lennokki – kulttuurikasvatusohjelmaa. Ne ovat lapsille maksuttomia. Paikkoja on rajoitetusti.

Kerhot toteutetaan kaupungin perintö-, testamentti- ja lahjoitusrahaston myöntämän avustuksen turvin kevät- ja syyskauden aikana. Toiminta toteutetaan ajantasaisia turvallisuus- ja viranomaisohjeita noudattaen.

Erityislasten ja -nuorten kulttuurikerhoista ensimmäisiä ovat olleet kaupungin järjestämät teatteri- ja musiikkikerhot. Vuosien myötä on lisääntynyt tarve perustaa myös tanssiliikuntaa ja kuvataiteen ilmaisua tukevia kerhoja. Lastenkulttuurissa on saavutettavuus tärkeää sekä tavoite ja asenne, että kulttuuri kuuluu jokaiselle.

Lisätietoja

Erityislasten ja -nuorten kulttuurikerhot – Kouvolan kaupunki

kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, p. 020 615 8591,  jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi www.kouvola.fi

Sivun alkuun