Energiakriisi keskustelunaiheena Kouvolan pääkirjastossa 

Kouvolan Pääkirjastolla etsitään ratkaisuja energiakriisiin yhteisessä keskustelutilaisuudessa marraskuun 22. päivä. Miten energiakriisi ja -säästöt vaikuttavat arkeen, mitä toimia keskustelijat toivovat kaupungilta ja miten he itse voivat vaikuttaa tilanteeseen? Keskustelu on ensimmäinen osa vuoden ajan jatkuvasta keskusteluteemojen sarjasta.

Tilaisuudessa alustuksen pitää Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen. Keskustelua vetävät kirjastopalvelujohtaja Selja Kunttu ja pedagoginen informaatikko Raija Hasu. Paikkana kirjasto on neutraali, matalan kynnyksen kohtaamispaikka.  

22.11.2022 klo 17.30 järjestettävään keskusteluun otetaan vain 15 osallistujaa. Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan 18.11. mennessä raija.hasu@kouvola.fi

Keskustelutilaisuuksia kuntalaisille tärkeistä yhteiskunnallisista aiheista 

Loppuvuoden 2022 ja vuoden 2023 aikana tullaan järjestämään myös muita keskustelutilaisuuksia kuntalaisille tärkeistä, yhteiskunnallisesti ajankohtaisista teemoista. Keskusteluilla pyritään lisäämään kuntalaisten luottamusta lähihallintoon ja edistämään ihmisten välistä vuorovaikutusta sekä kokemusta osallisuudesta yhteisiin asioihin. 

Keskustelutilaisuuksissa hyödynnetään Sitran Erätauko-menetelmää, joka on uusi tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua ja tuoda erilaiset ihmiset samaan piiriin keskustelemaan tasavertaisesti. 

Keskustelutilaisuudet ovat osa Minun kuntani — kirjasto yhteisten asioiden keskustelufoorumia nimistä hanketta. Lahden kaupunginkirjaston koordinoimassa ja Etelä-Suomen Aluehallintoviraston avustamassa hankkeessa ovat mukana Kouvolan kaupunginkirjaston lisäksi Iitin kunnankirjasto, Imatran kaupunginkirjasto, Heinolan kaupunginkirjasto, Lappeenrannan kaupunginkirjasto, Orimattilan kaupunginkirjasto ja Cultura-säätiö. 

Lisätietoa 

pedagoginen informaatikko Raija Hasu, Kouvolan kaupunginkirjasto p. 020 615 5786, raija.hasu@kouvola.fi 

Kirjastopalvelujohtaja Selja Kunttu, Kouvolan kaupunginkirjasto p. 020 615 7262, selja.kunttu@kouvola.fi 

Sivun alkuun