Elovalkeat tarjoaa monta elämystä

Pieni laiva, jonka kannella on ihmisiä, saapumassa kohti kuvaajaa. Sen läheisyydessä myös kaksi kajakkia melojineen. Ilta-aurinko paistaa kauniisti.

Rakastettu kotiseututapahtuma Elovalkeat täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden tapahtuman avajaisia vietetään Orilammen majalla perjantaina 28.7. klo 18.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lauantaina 29.7. ohjelmassa on Oravan Matti-näytelmän ensi-ilta Valkealan kesäteatterissa. Monipuolinen tapahtuma tarjoaa musiikkia ja teatteria, markkinoita, historialuentoja ja muita mielenkiintoisia tapahtumia koko perheelle.

Elovalkeiden koko ohjelman löydät kaupungin verkkosivuilta

Elovalkeita on vietetty jo vuodesta 1973, ja se on yksi Kymenlaakson vanhimmista kesätapahtumista. Tapahtuma on rakentunut kahden elementin – tulen ja veden – pohjalta. Tuli eli valkea juontuu Valkealan nimestä, vesi taas oli tapahtumalle keskeinen elementti, kun tapahtuma ensimmäisinä vuosinaan oli suunnattu ensisijaisesti veden äärelle. Sittemmin se on laajentunut kattamaan myös paljon muuta, mutta viikon näyttävä huipennus, Soihtujen yö on pysynyt tapahtuman hienona päätöksenä kaikki nämä vuodet. Tänä vuonna tapahtuma kytkeytyy myös viereisen Repoveden kansallispuiston 20-vuotisjuhlaan.

Elovalkeat järjestetään eri toimijoiden ja Kouvolan kaupungin kanssa yhteistyössä. Tämän vuoden Elovalkeiden järjestelyssä on ollut mukana todella laaja joukko: Kinansaaren kyläyhdistys, Nuolniemen metsästysyhdistys ry, Mouhu-Voikosken Martat, Valkealan museoyhdistys, MTK-Valkeala, LC Valkeala/Vekara sekä Karjalan Liiton Kymenlaakson piiri ry. Tärkeät toimijat tapahtuman järjestelyiden takana ovat myös Orilammen Maja ja Lomakeskus sekä Oravalan kartano.

Sivun alkuun