C21-kaupungit edistävät yhdessä TE2024-uudistusta

C21 kaupunkien työllisyysjohto tapasi Kuopiossa 28.-29.11.2023.

TE-palvelut 2024 -uudistus etenee vauhdilla ja C21-kaupungit haluavat kantaa yhdessä vastuuta vuoden 2025 alussa voimaan tulevan uudistuksen onnistumisesta. Uudistuksen tavoitteena on edistää nopeaa työllistymistä, palveluiden yhdenvertaista saatavuutta sekä vahvistaa alueiden elinvoimaa. Vastuun kantamiseen pyritään yhteistyörakenteita uudistamalla ja yhteistä tekemistä tiivistämällä.

TE204-uudistus sisältää paljon valtakunnallisia ratkaisuja ja palveluita, joissa kuntien on järkevää ja kustannustehokasta yhdistää voimansa. C21-kaupunkien yhteinen intressi on, että työvoiman liikkuvuus ja työvoimapalveluiden saanti pystytään turvaamaan valtakunnallisesti. Yhteiseen työskentelyyn kutsutaankin mukaan myös Kajaani ja Kokkola, jotta yhteistyöverkosto kattaa kaikki Suomen maakunnat.

C21-verkoston muodostavat maan suurimmat kaupungit: Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kouvola, Kotka, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Oulu, Pori, Porvoo, Rovaniemi, Salo, Seinäjoki, Tampere, Turku, Vaasa ja Vantaa.

C21-kaupungit ovat valmiita tekemään yhteistyötä myös paikallisesti ja viestimään yhteisistä ratkaisuista sekä hyvistä käytänteistä pienemmille kunnille ja työllisyysalueille.

Sivun alkuun