Avoin tilaisuus atNorthin datakeskushankkeesta 10.4.2024

Kaupunki järjestää asukastilaisuuden atNorthin Ummeljoelle suunniteltuun datakeskushankkeeseen liittyen. Kaikille kiinnostuneille avoin tilaisuus järjestetään Myllykosken Seuratalolla 10.4. klo 17 alkaen.

Yhtiön suunnitelmissa on aloittaa rakentaminen kesällä 2024 ja se on avaamassa rakennuslupaprosessia nyt kevään aikana. 

Tilaisuudessa atNorth esittelee datakeskushanketta ja avaa tulevia suunnitelmiaan sen osalta. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Paikalla on atNorthin edustajien lisäksi myös kaupungin asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin mm. lupakäsittelyasioihin, liikennejärjestelyihin ja ympäristöasioihin liittyen.

AtNorth, johtava pohjoismainen konesali-, suurteholaskenta- ja tekoälypalveluiden tarjoaja, on ilmoittanut laajentavansa toimintaansa Suomessa uuden megaluokan datakeskuksen voimin. Tilat sijoittuvat 21 hehtaarin alueelle Kouvolan Ummeljoelle Kymijoen tuntumaan.

Kaikille avoin tilaisuus järjestetään Myllykosken Seuratalolla (Myllykoskentie 7) keskiviikkona 10.4. klo 17 alkaen. Juhlasali sijaitsee 2. kerroksessa, joten tila ei ole täysin esteetön.

Maastokävelyllä tietoa liikennejärjestelyistä

Kaupunki järjestää myös maastokävelyn koskien atNorthin datakeskushankkeeseen liittyviä liikennejärjestelyjä torstaina 11.4. klo 17.00. Lähtö tapahtuu Lossitien päädystä matonpesupaikalta.

Lisätietoja:

Kouvolan kaupunki

tekninen johtaja Hannu Tylli, hannu.tylli@kouvola.fi, puh. 020 615 8570

suunnittelija Marianne Kämi, marianne.kami@kouvola.fi, puh. 020 615 7169

atNorth

Site Selection Manager, arttu.ruismaki@atnorth.com, puh +358 50 598 6694

Sivun alkuun