Abit ja vanhat juhlivat vihdoin vappuviikolla 

karnevaaliasuihin pukeutuneita nuoria pitelee lakanaa, jossa on kuva Paavo Pesusienestä ylioppilaslakki päässä, ja lukee: Lukio on elämäsi parasta aikaa

Lukiolaisten penkinpainajaisia eli penkkareita päästään koronarajoitusten vuoksi viettämään vihdoin torstaina 28.4.2022. Vanhat juhlivat tanssiaisten merkeissä vuorostaan perjantaina 29.4.2022.

Penkkareita vietetään koulun omana tapahtumana aamupäivällä. Abiturienttien eli abien järjestämä penkkarikulkue lähtee to 28.4. klo 12 Sumulaaksosta ja etenee reittiä: Sumulaakso – Salpausselänkatu – Koulukatu – Kouvolankatu – Kauppalankatu (Manski).

Lukion vanhimmiksi siirtyvät 2.luokan opiskelijat järjestävät perinteiset vanhojen tanssit vuorostaan perjantaina 29.4. Aamupäivällä on esityksiä koulujen omalle väelle Kouvolan yhteislyseossa, Kuusankoskitalossa ja Kouvolan ammattiopisto Edukossa. Iltapäivällä klo 13.30, 14.30 ja 15.00 tansseja ja tanssijoita voi ihastella kaikille avoimessa juhlassa kauppakeskus Veturissa. Alkuillasta lukioiden vanhat tanssivat kutsuvierastilaisuudessa kotiväelle ja ystäville.

Kevätlukukausi sujunut suunnitellusti koronan varjossa

Normaalisti vanhojen tanssit ja penkkarit järjestetään jo helmikuussa abiturienttien päättäessä säännöllisen koulunkäynnin ja aloittaessa lukuloman ylioppilaskirjoituksia varten. Samalla kakkosluokkalaiset siirtyvät koulun vanhimmiksi. Koronan vuoksi penkkarit pidettiin viime vuonna etänä ja vanhojen tansseja juhlittiin syksyllä.

Lukiokoulutuksesta vastaava rehtori Maria Lammi kertoo, että tämän vuoden osalta ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen ja niiden suorittaminen, sekä vanhojentanssiharjoitukset ovat sujuneet suunnitellusti, vaikka aikataulu viivästyi normaalista. Koronatilanne on pystytty ottamaan huomioon ja nuoret ovat noudattaneet ohjeistuksia.

Kouvolassa on kolme lukiota: Kouvolan Yhteislyseo, Kuusankosken lukio sekä Kouvolan iltalukio (aikuislukio). Toista luokkaa käyviä ”vanhoja” sekä penkkareita juhlivia abiturientteja on yhteensä noin 800.

Lukiosta valmistuvien abien lakitus tapahtuu kevätjuhlassa lauantaina 4.6.2022. Iltalukion osalta juhlia vietetään jo perjantaina 3.6.2022.

Lisätietoa

Lukiokoulutuksesta vastaava rehtori Maria Lammi p. 020 615 5338, maria.lammi@kouvola.fi

Sivun alkuun