Palvelu: Voi hyvin

Kouvola ei hyväksy Ratamon yöpäivystyksen lakkautusta

Yöpäivystyksen lopettaminen Kouvolasta lisää kustannuksia ja heikentää sekä palvelutasoa että potilasturvallisuutta. Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 22. huhtikuuta kannanottoa koskien Kouvolan ympärivuorokautisen akuuttilääketieteen ja perusterveydenhuollon päivystyksen lakkauttamista. Kouvolan Ratamon päivystyksessä asioi vuodessa noin 45 000 potilasta.

Selvitys ministeriölle Kymenlaakson sote-palveluista

Edunvalvonta Kymenlaakson päivystyspalvelujen ja keskussairaalan säilyttämisen puolesta jatkuu. Hyvinvointialue on jättänyt ministeriölle 8.3.2024 selvityksen, jossa perustellaan kahden ympärivuorokautisen päivystyksen ja keskussairaalan säilyttämistä Kymenlaaksossa niin kustannuksilla, henkilöstön riittävyydellä kuin potilasturvallisuudella. Hyvinvointialue esittää selvityksessään, kuinka kustannussäästöjä voidaan saada lakkauttamisten sijaan toimintoja tehostamalla.

Joulukorttivarat Pidä kiinni® -avopalvelu Nupulle

Kaupungin vuoden 2023 joulukorttivarat on lahjoitettu Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistyksen avopalvelutoiminnalle, jossa tuetaan päihdeongelmaisia vauvaperheitä. Lahjoituksen arvo on 1 000 euroa.

Päihteisiin kuolleita muistetaan ehkäisevän päihdetyön viikolla

Ehkäisevän päihdetyön viikolla marraskuussa Kouvolassa järjestetään muun muassa päihteisiin kuolleiden muistotilaisuus ja vanhemmuuden tuen webinaari. Rattijuoppojen uhreina menehtyneille syttyvät kynttilät Manskilla. Rahapelaamisesta saavat infoa niin pelaajat kuin läheiset.

Ratamon terveysmetsä

Ratamon terveysmetsä sijaitsee Ratamokeskuksen vieressä. Käynti terveysmetsään tapahtuu Ratamokeskuksen parkkipaikalta rakennuksen päädystä.

Porukkatalo tuo yhteen kaikenikäiset

Ikäihmisten yhteisötila muutti Hansasta kesällä Porukkataloon, jossa jo toimivat yhdistykset voivat tarjota yhteisiä aktiviteetteja kaikenikäisille. Porukkataloon vievää palveluliikennettä on lisätty ja sinne pääsee nyt viidellä palveluliikenteen linjalla.

Valtarin rokotuspiste siirtyy Hallituskadulle

Kauppakeskus Valtarissa sijaitseva hyvinvointialueen rokotuspiste muuttaa tien toiselle puolelle osoitteeseen Hallituskatu 7 C. Valtarin rokotuspiste on avoinna viimeisen kerran ennen muuttoa perjantaina 20.10. kello 8–13. Hallituskadun rokotuspiste avaa ovensa 30.10.2023.

Asunnottomien yötä vietetään Kouvolassa 17.10.2023

Asunnottomien Yö –tapahtuma on tarkoitettu kaikille kouvolalaisille vähävaraisille ja asunnottomille. Kouvolassa tapahtuma keskittyy tänä vuonna ydinkeskustaan; Keskuspuistoon, Pääkirjastoon sekä Kaakkois-Suomen Sininauha ry:n Raiteilla –hankkeen tiloihin (Käsityöläiskatu 2).

Sivun alkuun