Sarkolan uuden koulun rakentaminen alkoi maaliskuussa 2021. Rakenteilla on oppilaalle turvallinen ja kasvua tukeva oppimisympäristö, jossa oppiminen on mielekästä. Tavoitteena on, että Sarkolan uusi koulu on toimiva, viihtyisä, arkkitehtonisesti korkeatasoinen, kustannustehokas ja tiloiltaan joustava.

Julkisivun ideakisan voitti Lukujärjestys.

Koulutyö alkaa uudessa koulussa elokuussa 2022. Siihen asti Sarkolan koulun oppilaat käyvät koulua väistötiloissa.

Hankesuunnitelmassa koulun arvioitu kokonaiskustannus on 11,5 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 talousarviossa ja taloussuunnitelmassa 2021-2022 on hankkeelle varattu 11 milj. euroa. Kokonaiskustannus on arvioitu jakautuvan vuosille 2020-2022. Vuoden 2021 osuus kokonaiskustannuksesta on 6,0 miljoonaa euroa.

Sarkolan koulun julkisivuteos on valittu: Voittaja on kouvolalaisen graafikon Ville Nurmen Lukujärjestys

Lukujärjestys.

Sarkolan uuden koulun julkisivuteos on nyt valittu. Äänestyksen voittaja on kouvolalainen graafikko Ville Nurmi teoksellaan Lukujärjestys. Voittajan saivat äänestää koulun oppilaat ja henkilökunta. Lue uutinen voitosta kaupungin sivuilta.

Voittajatyöhön voit tutustua myös pdf-muodossa.

Tarvittaessa kaupunki jatkojalostaa ideaa yhdessä Nurmen kanssa. Taideteos toteutetaan rakentamisen yhteydessä loppuvuoden aikana. Ideakilpailun voittajaehdotuksen pohjalta on tarkoitus suunnitella Sarkolan koululle oma logo. Logoa tullaan käyttämään mm. verkkosivuilla, tiedotteissa, mainoksissa, koulutus‐ja esittelymateriaaleissa, painotuotteissa ja muissa vastaavissa.

Visualisoitu kuva modernista ja värikkäästä uudesta koulusta. Koulun pihalla aidattu tekonurmi pienpeleille, keinuja ja välitunnilla leikkiviä lapsia
Alustava visualisointi Sarkolan koulusta. Kuva: Lehto Tilat Oy.

350 oppilaan alakoulu

Kesällä 2022 valmistuva Sarkolan uusi koulu on suunniteltu n. 350 oppilaan alakouluksi, jossa on 1.-6. -luokkien lisäksi opetustilat kuudelle erityisopetuksen pienryhmälle. Koulutyö alkaa uudessa koulussa elokuussa 2022.

Koulun rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa 2021 ja tällä hetkellä työt etenevät suuren sääsuojan alla aikataulussaan. Sääsuoja poistetaan, kun rakennuksen vesikatto on valmis, arviolta joulukuussa. Tällöin näkyviin tulee myös ideakilpailun perusteella toteutettu julkisivun taideaihe.

Sarkolan uusi koulu on toimiva, viihtyisä, arkkitehtonisesti korkeatasoinen, kustannustehokas ja joustavatilainen. Rakenteilla on oppilaalle turvallinen ja kasvua tukeva oppimisympäristö, jossa oppiminen on mielekästä. Uudet tilat mahdollistavat luovat ja joustavat opetusjärjestelyt sekä erilaisten koulun tilaisuuksien järjestämisen. Koulun monipuoliset tilat antavat paremmat puitteet myös tuen tarpeessa olevien oppilaiden tuen järjestämisen.

Tuleva koulu on arkkitehtuuriltaan näyttävä ja raikas, vaikka rakenneratkaisu on perinteinen betonirunkoinen. Koulusta tulee kaksikerroksinen, ja sen sisätiloista löytyy nykykoulun henkeen muunneltavia oppimistiloja sekä avara keskusaula. Piha‐alueet toteutetaan liikkumaan kannustaviksi. Myös kestävän kehityksen tavoitteet on huomioitu toteutuksessa.

Lisätietoja antavat:

Piiroinen Pirjo

Opetuspalvelupäällikkö
Torikatu 10, 45100 Kouvola
0206156026
0408241117
Kasvun ja oppimisen tuki
Kaupungintalo

Ahola Katja

Toimitilajohtaja
0401797032
Tilapalvelut

Päivitetty 24.1.2022

Sivun alkuun