Oletko opiskelija tai työtön? Rahat voivat olla joskus tiukalla muillakin kuin kaupungilla. Kaupungin kulttuuripalvelut kyseli kaupunkilaisilta vinkkejä mitä kaikkea Kouvolassa voi tehdä ilmaiseksi tai pikkurahalla. Tällä sivulla esitellään kyselyn Top 10 suosituimmat paikat ja tekemiset. Sitä paitsi monet elämän tärkeimmistä asioista ovat ilmaisia.

1. Luonto ja luontopolut

Metsä rauhoittaa ja luonto virkistää. Ylivoimaisesti eniten mainittiin Kouvolan upeat taajamametsät ja kaupungin luontopolut.
Ykkösenä Keskustan ja Kuusankosken välissä sijaitseva Niivermäen luontopolku. Paljon ääniä saivat myös Repovesi ja Heisanharju Jaalassa.

Niivermäen kuusimetsää ja sammalmatto, joka peittää koko maan sekä kaatuneet puut.
Niivermäki

2. Puistot

Puistot ja niiden aktiviteetit ovat kaupunkilaisten mieleen. Ympäri Kouvolaa löytyy hienoja puistoja, joista eniten mainittiin mm. Jaakonpuiston liikennepuisto Keskustassa, Koivusaari Myllykoskella ja Kuusankosken joenrantapuisto.

Lisäksi asemanseutu, museoveturin Ruhveltin tienoo ja sen viereinen Asemanpuisto ovat oivia paikkoja harrastaa vanhaa kouvolalaista ilmaista ajanvietettä eli junien katselua.

Maksuttomat Puistojumpat kesä- heinäkuussa tiistaisin ja keskiviikkoisin Pohjolatalon takana puistossa.

3. Kirjastot

Kouvolan alueen kirjastot tarjoavat viihdettä, tietoa ja sivistystä kaikille. Kaupungin asukkaat arvostavat omia kirjastojaan ja niiden palveluja ja tapahtumia. Kirjastot ovat monelle tärkeä arjen henkireikä eikä niiden arvoa ja merkitystä voi, eikä edes kannata mitata rahassa. Tutustu Kouvolan kirjastoihin ja niiden tapahtumiin

4. Pyöräily

Kouvola tarjoaa loistavat mahdollisuudet pyöräretkeilylle. Kouvolassa on 375 km pyöräteitä ja kun noudat ilmaisen pyöräilykartan, voit alkaa suunnittelemaan pyöräretkiä. Tarvitset vain pyörän ja vähän kaurapuuroa polttoaineeksi. Pyöräilykarttoja saa mm. kirjastoista ja liikuntatoimistosta.

Nainen pyöräilee kauniissa iltaruskassa.
Pyöräretkellä

5. Kettumäen kansanpuisto ja kotiseututalo

Kuusankosken keskustan vieressä sijaitseva Kettumäki sai paljon ääniä. Entisen työväenasuntomuseon alueella on paljon nähtävää; kotieläimiä, järviruokorakennuksia ym. Lisäksi mäellä sijaitsee Lars Sonckin 1897 suunnittelema hirsinen Kymintehtaan koulu, joka muutettiin kotiseututaloksi 1957, joka on näyttelyineen avoinna toukokuusta-syyskuuhun.

6. Uimarannat

Kouvolassa on parikymmentä kaupungin yleistä uimarantaa, joissa kesäpäivää viettäessä arjen huolet unohtuvat.

7. Anjalan Ankkapurhan kulttuurialue

Eteläisen Kouvolan alueista monipuolisuudellaan monet yllättävä Ankkapurhan kulttuurialue sai paljon ääniä. Sieltä löytyy mm. Alvar Aallon suunnittelema tehtaanmäki, Teollisuusmuseo, Anjalan kartano ja paljon muuta.

8. Hiihtoladut

Kouvolan hieno 180 km kunnossapidettävä hiihtolatuverkosto koettiin kyselyssä erittäin tärkeäksi ja kaupungin viihtyvyyttä parantavaksi.

Auringonsäteet puiden takaa valaisevat Valkealan runsaslumisen hiihtoladun.
Valkealassa

9. Kymintehtaan Taideruukki

Kymintehtaan vanhalla tehdasalueella, suojellun piipun varjossa, sijaitseva Taideruukki tarjoaa kulttuurielämyksiä ja matkan nykyisen Kouvolan ja Pohjois-Kymenlaakson teollistumisen historian syntysijoille kosken partaalle. Kaupunkilaiset ovat ottaneet Ruukin ilmaiset taidenäyttelyt kyselyn mukaan omakseen.

10. Kulttuuritallit

Omaehtoinen ja matalan kynnyksen alakulttuuritila , Kulttuuritallit, toimii yhdistyspohjalta. Itsetekemisellä ja punk-asenteella on pitkät perinteet Kouvolan kulttuurikentällä.

Kiitos kaikille vastanneille. Kouvola on laaja kaupunki, joka tarjoaa paljon mielenkiintoista uteliaalle. Ja muistakaa : ” Elämä on ihmisen parasta aikaa!” Myös Kouvolassa.

Päivitetty 14.12.2020

Sivun alkuun