2.9.2019 Palveluverkko. Listapalaveri. Johtoryhmä. Toimittajatapaaminen. Kaupunginhallitus.

Tänään on keskusteltu paljon kaupungin palveluverkkopäivityksen valmisteluprosessin jatkosta. Asian tiimoilta pidetään valtuustoseminaari 11. syyskuuta ja kaupunginhallituksen iltakoulu 18.9.2019. Tämän jälkeen viimeistelen esityksen kaupunginhallituksen kokoukseen 28.10.2019. Valtuustoon verkkopäätökset menevät 11.11.2019, mikäli kaupunginhallitus vie asiat eteenpäin valmistellussa aikataulussa. Tahtotila päivityksiin on sen verran vahva, että uskon aikataulutuksen pysyvän.

Lisäksi tänään valittiin kaupungin palveluverkkojen kokonaispäivityksen asiantuntijatyöhön työpariksemme Perlacon Oy, HT Eero Laesterä. Laesterä tunnetaan erityisesti kuntatalouden johtavana asiantuntijana ja hän on saneerannut kymmeniä kuntia ja yhteistoiminta-alueita. Kun olen käynyt läpi kaupunkimme aiempia kehitys-/saneeurausohjelmia, olen huomioinut, että Laesterä on ollut aiemminkin kaupungin työpari näissä valmisteluissa. Odotukseni tästä yhteistyöstä on suuri. Kaupungin talouden tasapainoon saattaminen edellyttää kaupungin palveluverkon tervehdyttämistä.

Kurkkasin tästä asiasta paikallislehtemme kirjoitukseen ja sen alla seuraavaan vapaaseen kommentointiin. Mietin välillä aika turhautuneenakin, miten jokainen käänne saadaan näyttämään niin monelta kantilta vain negatiivisesti. Joko haukutaan päättäjiä tai kyseenalaistetaan kaupungin johtoa. Meillä oli kyllä tänään varsin rakentavaa keskustelua tästä aiheesta niin kaupunginhallituksessa, aamun listapalaverissa kuin virkamiesjohtoryhmässäkin. Tahtotila kaupungin palveluverkonkin kehittämiseen näyttää olevan varsin yhteinen.

Maanantait ovat olleet minulle niitä viikon kiireisimpiä työpäiviä jo lähes viisitoista vuotta. Työnantajakaupungit ovat vaihtuneet sopivin väliajoin, mutta kaupunginhallitusten ja -valtuustojen kokoukset ovat ajoittuneet näissä kunnissa, kuten suuremmassa osassa Suomen kuntakenttää, aina maanantaille. Usein maanantaina tulee tehtyä puolentoista päivän tunnit, ilman yhtäkään taukoa. Takki on maanantai-iltaisin tyhjä, mutta en valita.

Marita Toikka
Kaupunginjohtaja
Kouvolan kaupunki

 

Muut Maritan blogikirjoitukset löytyvät täältä

Sivun alkuun