12.9.2019 Kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmä, TEM. Kaupunginjohtajanaisverkoston tapaaminen, Paasitorni. Kunta- ja kaupunkipäättäjien tapaaminen (KOK), eduskunta.

Tänään käynnistettiin ministeri Kulmunin johdolla kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän toiminta Säätytalolla, Helsingissä. Tavoitteenamme on saada kansallinen kaupunkistrategia. Työmme tällä hallituskaudella keskittyy kolmeen isoon kokonaisuuteen 1) Kaupunkistrategia 2) Työllisyyskysymykset 3) Sopimuksellisuus. Kouvolan kaupungilla on se hieno vahvuus tässä työssä, että meidän kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja on ministeri Kulmunin erityisavustaja. Se antaa meille paljon enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa.

Ehdin piipahtamaan myös hetken Vantaan kaupunginjohtajan käynnistämässä kaupunginjohtajanaisverkoston tapaamisessa Paasitornissa. Tapaaminen järjestettiin nyt toisen kerran. Itse pääsin paikalle nyt ensimmäistä kertaa. Huomasin, että tämä foorumi hakee vielä rooliaan. Pohdimmeko me naiset liian analyyttisesti tällaisia tapaamisia ja niiden anteja sekä ajankäyttöämme niin tunnollisesti, ettei meillä ole tällaiseen aikaan? Tämän näyttää jatko. Lopussa totesimme hieman pienemmässä porukassa, että ehkä mekin olemme vain sen yhteisen saunaillan tarpeessa.

Saunailtojen roolia ei tulisi koskaan väheksyä. Olen yrittänyt kutsua itseäni Kouvolan johtavien luottamushenkilöiden saunaporukkaan, mutta en ole onnistunut. Olen kuullut, että ainakin yksi naispuolinen, johtava luottamushenkilö on päässyt mukaan tähän porukkaan. Edellisessä virkakaupungissani ”paransin maailmaa monta kertaa” yhdessä silloisten kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajan kanssa perinteisesti saunomalla. Sillä jaksoi taas hyvin eteenpäin. Edellisen virkakaupunkini johtavat päättäjät olivat ja ovat edelleen naisia. Liekö se kutsun puuttuminen nyt on sukupuolikysymys? Voihan sitä olla saunavuorotkin.

Tämä päivä Helsingissä oli tehokas. Ehdin vielä osallistumaan Kokoomuksen kaupunki- ja kuntapäättäjien tilaisuuteen eduskunnassa. Jaoimme yhdessä huolta kuntien taloustilanteesta.

Niin, ja YLE:n haastattelu oli sovittu kanssani Paasitorniin Kouvolan taloustilanteesta ja valtion budjettiriihestä. Liekö tulee ulos valtakunnan uutisissa perjantaina. Kovasti kysellään taloudesta ja toimistamme juuri henkilöstön osalta.

Tämä päivä oli verkostoitumisen päivä. Tällaisiakin päiviä tarvitaan tässä työssä ja, erityisesti tässä työssä.

Vielä lyhyt tapaaminen oman, rakkaan tyttäreni kanssa. Kaikki hyvin. Illalla kotiin. Juna myöhässä.

Marita Toikka
Kaupunginjohtaja
Kouvolan kaupunki

Muut blogikirjoitukset löytyvät täältä

Sivun alkuun