Ajankohtaista

Mikä on tärkeää uimahallin sijainnissa? Vastaa kyselyyn!

Mitkä ovat yleisimmin käyttämäsi kulkuvälineet, kun käyt uimahallissa? Kuinka tärkeää on, että uimahallin lähellä on erilaisia palveluita? Kouvolan uuden uimahallin suunnittelu on alkanut sijaintia kartoittavalla asukaskyselyllä. Tuloksia hyödynnetään uimahallin jatkosuunnittelussa.

Puoliväli häämöttää intermodaaliterminaalin rakentamisessa

Työt Kouvolan rautatie- ja maantieterminaalin työmaalla Kullasvaarassa ovat edenneet sujuvasti loppuvuoden leudoissa säissä. Työ jatkuu ensi vuonna kaupunginvaltuuston tekemän investointipäätöksen turvin. Kouvola RRT eli rautatie- ja maantieterminaalin -hanke on osa Kouvolan logistiikka-alan ja terminaalitoimintojen kehittämistä ja yksi Kouvolan kaupungin strategisista kärkihankkeista.

Kaupunginhallituksen päätöksiä 14.12.2020

Kouvolan kaupunginhallituksen kokouksessa 14.12.2020 käsiteltäviä asioita olivat mm. MELAn lausuntopyyntö Kouvolan kaupungin valmiudesta sitoutua laajemman alueen kattavan lomituspalvelujen toimeksiantosopimukseen, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Kymsote) palvelusopimus 2021 sekä Kymenlaakson alueellinen hyvinvointikertomus 2020 ja hyvinvointisuunnitelma 2020-2025.

Kouvolan kaupunki valitsi vuoden 2020 esimiehen, työntekijän ja työyhteisön

Hyvin tehty työ ja reilu meininki ansaitsevat kiitoksen ja tunnustuksen. Kouvolan kaupungilla valittiin nyt 11. kerran vuoden esimies, työntekijä ja työyhteisö. Kaupungin yhteistyöryhmä päätti valinnoista 14.12.2020. Vuoden 2020 esimieheksi valittiin puhtauspalveluesimies Mervi Saarman, työntekijäksi turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén ja työyhteisöksi Korian koulu.

Vuoden talousarvio 8 miljoonaa euroa plussalla

Kouvolan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana vuoden 2021 ylijäämäisen talousarvion. Myönteistä kehitystä selittävät tehdyt sopeutustoimet ja valtion kunnille vuosina 2020-2021 maksama koronatuki sekä kaupungin omat säästötoimenpiteet. Tutustu kaupungin ensi vuoden talouteen käyttämällä uutta visualisointia, jonka löydät upotuksena uutisen lopusta sekä kouvola.fi/talousarvio sivulta.

Kaupunginhallituksessa 14.12.2020 käsiteltäviä asioita

Kouvolan kaupunginhallituksen kokouksessa 14.12.2020 käsiteltäviä asioita ovat mm. MELAn lausuntopyyntö Kouvolan kaupungin valmiudesta sitoutua laajemman alueen kattavan lomituspalvelujen toimeksiantosopimukseen, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Kymsote) palvelusopimus 2021 sekä Kymenlaakson alueellinen hyvinvointikertomus 2020 ja hyvinvointisuunnitelma 2020-2025.

Kouvolan kaupungin toimitilajohtajan virka julistetaan uudelleen haettavaksi – hakijoita kartoitetaan lisää

Kouvolan kaupungin toimitilajohtajan viran hakuaika päättyi 3.12.2020. Virkaan saapui yhteensä kahdeksan ha-kemusta. Valintaa valmisteleva työryhmä päätti 9.12.2020, että virka julistetaan vielä uudelleen haettavaksi. Ta-voitteena on saada kaupungin edun kannalta riittävä määrä kelpoisuusvaatimukset täyttäviä hakijoita. Hakijoiden haastattelut käynnistetään vasta tämän jälkeen.

Seuraa Kouvolan itsenäisyyspäivän 6.12. juhlatilaisuuksia verkossa

Kouvolan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlatilaisuus kaupungintalolla toteutetaan tänä vuonna koronatilanteen takia ilman yleisöä. Ohjelmassa on niin juhlapuheita kuin musiikkiakin. Kaupunkilaiset pääsevät seuraamaan tapahtumaa suorana verkkojuhlana livestriimin kautta.

Sakaristonmäelle kaavoitetaan uusia asuntoja

Sakaristonmäen asemakaavaa muutetaan, jotta uusien asuntojen rakentaminen alueen koillisosaan olisi mahdollista. Samalla parannetaan kevyen liikenteen kulkuyhteyksiä, sekä turvataan alueen miljöön ja tunnelman säilyminen.

Kaupunginvaltuustossa 7.12.2020 käsiteltäviä asioita

Kouvolan kaupunginvaltuuston käsiteltäviä asioita kokouksessa 7.12.2020 ovat mm. hallintosääntö 1.6.2021 alkaen, talousarvio 2021 ja taloussuunnitelma 2021-2024 sekä henkilöstösuunnitelma vuosille 2021 – 2024.