Ajankohtaista

Käytä ääntäsi eduskuntavaaleissa

Vuoden 2023 eduskuntavaalien ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään 22.–28.3.2023. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023. Kouvolassa äänestäminen on tehty helpoksi ja siihen on useita tapoja ja paikkoja. Käytä ääntäsi ja vaikuta – Kouvolan parhaaksi.

Kaupungin energiankulutus väheni edelleen – säästöä 1,7 miljoonaa euroa

Kouvolan kaupungin energiansäästötoimet purevat ja energiankulutus jatkaa vähenemistään. Helmikuussa kaupungin kaukolämmön kulutus laski -17,9% edellisvuoden helmikuuhun verrattuna. Sähkönkulutus laski -9,8% ja maakaasun kulutus -9,1. Energiansäästötoimilla on tähän mennessä saatu 1,7 miljoonan euron säästöt.

Ennakkoäänestys jatkunut vilkkaana – vielä ehdit

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on jatkunut vilkkaana Kouvolassa. Reilut 26% äänioikeutetuista on antanut Kouvolassa äänensä ennakkoon. Se on selvästi enemmän kuin Kymenlaakson isoimmissa kaupungeissa Kotkassa (18,6%) ja Haminassa (22,6).

Lähes 16% äänestänyt Kouvolassa ennakkoon

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä on Kouvolassa äänestänyt 15,9% äänioikeutetuista. Vilkkaimmat äänestyspaikat ovat olleet pääkirjasto, Kauppakeskus Veturi sekä Kuusankoskitalo.

Urheilupuiston uimahallihanke etenee aikataulussaan

Tulevan uimahallin hankesuunnitelmaluonnosta käsiteltiin iltakoulussa 22.3. Luonnokseen sisältyy muun muassa 50 metrin 8-ratainen allas ja muutoinkin kattava allasvalikoima. Liikunta- ja kulttuurilautakunta käsittelee hankesuunnitelmaa 19.4. kokouksessaan.

Kouvolassa vapaaehtoistoiminnan verkosto auttaa kaikkia

Kouvolaan on perustettu vapaaehtoistoiminnan verkosto, jonka tarkoituksena on koota tiedot vapaaehtoistyötä tekevistä yhteisöistä ja yksilöistä, ja siten tukea kuntalaisia eri tehtävissä. Tavoitteena on kattaa koko Kouvolan alue.

Eduskuntavaaleissa äänestetään Kouvolan parhaaksi

Kevään eduskuntavaalit lähestyvät. Paikallisiin eduskuntavaaliehdokkaisiin ja heidän näkemyksiinsä pääsee tutustumaan Kouvolan kaupungin järjestämässä vaalitentissä keskiviikkona 22.3. kello 18–19.30 kaupungintalolla. Ehdokkaita haastattelee politiikan toimittaja Jari Korkki. Kaupungintalon juhlasalin lämpiössä on puolueiden esittelypisteitä ja kahvitarjoilu kello 17 alkaen.

Nuorten kesätyöpaikat haettavina 13.2.–19.3.2023

Kouvolan kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan 190 nuorelle kesällä 2023. Paikkoja voivat hakea kouvolalaiset nuoret, jotka ovat syntyneet vuosina 2003–2007. Paikoista 25 jaetaan sosiaalisin perustein ja loput 165 arvotaan. Työsuhde on kuukauden mittainen ja kuukausipalkka on 1026 €.

Energiansäästötoimilla saatu miljoonan säästöt

Kouvolan kaupungin energiansäästötoimilla on saatu hieman yli miljoonan euron säästöt viime vuoden loppuun mennessä. Joulukuussa kaupungin sähkönkulutus laski -14,2% ja kaukolämmön kulutus -16,9% viime vuoden joulukuuhun verrattuna. Useissa kaupungin kohteissa on siirrytty maakaasusta muihin lämmitysmuotoihin. Tämä näkyy peräti -19,1% vähenemänä maakaasun kulutuksessa viime vuoteen verrattuna

Sivun alkuun