Ajankohtaista

Osavuosikatsaus 1–8/2023 – henkilöstömäärä laskussa

Kouvolan kaupungin talous tarvitsee tasapainottamista. Kaupunki on varautunut tulevina vuosina mittaviin sopeutustoimiin, jotka jatkavat aiemmin tehtyä pitkäjänteistä sopeutustyötä. Kustannuksia on alennettu muun muassa hyödyntämällä henkilöstön eläkepoistumaa ja muuta lähtövaihtuvuutta. Samaa linjaa noudatetaan tulevina vuosinakin ja kaupungin henkilöstömäärä jatkaa vähenemistään. Kaupunginhallitus käsittelee osavuosikatsausta 1–8/2023 kokouksessaan 2.10.2023, jonka jälkeen se etenee valtuuston käsittelyyn.

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti vuoden 2024 talousarviosta

Lautakunta hyväksyi vuoden 2024 talousarvioesityksen kokouksessaan 27.9.2023. Talousarvioesitys etenee edelleen kaupunginhallitukselle ja valtuustolle hyväksyttäväksi. Tiukassa taloustilanteessa Kouvolassa toteutetaan edelleen kasvatusta ja opetusta asetettujen vaatimusten mukaisesti. Esimerkiksi esi- ja alkuopetuksen sekä erityisryhmien uimaopetukseen panostetaan jatkossakin. Erityisesti tullaan kiinnittämään huomioita henkilöstön hyvinvointiin kasvatus- ja opetustyön perustana.

Esteettömyysfoorumi ja -messut 27.9.2023 – osallistu livenä tai verkossa!

Kouvolan ensimmäinen esteettömyysfoorumi nostaa esille esteettömyys- ja yhdenvertaisuuskysymyksiä ja nykytilaa Kouvolassa monesta näkökulmasta. Kaikille avoimessa tilaisuudessa kuullaan puheenvuorot mm. yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenmanilta ja Invalidiliiton esteettömyysasiantuntija Ari Kurpalta. Tilaisuuden aluksi voit tutustua alan toimijoihin esittelypisteillä.

Puheenvuorot striimataan ja tulkataan viittomakielellä.

Tekniikka ja ympäristö -toimialan talousarvio vuodelle 2024 lautakuntakäsittelyyn

Kouvolan kaupungin talousarviota vuodelle 2024 valmistellaan. Talousarviokehys sisältää sopeutustoimia ensi vuodelle yhteensä 14 miljoonalla eurolla. Tekniikka ja ympäristö -toimialan osalta tämä tarkoittaa muutoksia liikennealueiden talvikunnossapitoon, virkistysalueiden hoitoon, toimialan ylläpitämään palveluverkkoon sekä avustusten määrärahoihin. Tekninen lautakunta käsittelee vuoden 2024 talousarvioesitystä 20.9. kokouksessaan.

Liikunnan ja kulttuurin palveluissa panostetaan jatkossakin lasten ja nuorten hyvinvointiin

Kouvolan kaupungin talousarviota vuodelle 2024 valmistellaan. Talousarviokehys sisältää sopeutustoimia ensi vuodelle 14 miljoonalla eurolla, mikä liikunta- ja kulttuuripalveluiden osalta tarkoittaa 1,1 miljoonan euron säästötavoitteita. Liikunta- ja kulttuurilauta käsittelee vuoden 2024 talousarvioesitystä kokouksessaan 20.9.2023. Liikunnan ja kulttuurin palvelut edistävät tiukassakin taloustilanteessa lasten ja nuorten hyvinvointia muun muassa harrastustoimintaa kehittämällä.

Valtionosuuksien leikkaukset viemässä Kouvolan talousvaikeuksiin

Päivitettyjen valtionosuuslaskelmien jälkeen Kouvolan kaupungin valtionosuudet ovat lähes viisi miljoonaa euroa negatiiviset. Tämä tarkoittaa, että Kouvola joutuu maksamaan valtiolle valtionosuuksia sen sijaan, että saisi niitä. – Tilanne on kohtuuton. Valtionrahoituksen muutokset kohtelevat kuntia eriarvoisesti, kaupunginjohtaja Marita Toikka toteaa.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelut organisoidaan uudelleen

Kasvatuksen ja opetuksen palvelun sisäinen järjestäytyminen muuttuu 1.10.2023 alkaen. Kasvatuksen ja opetuksen lautakunta hyväksyi ehdotuksen kokouksessaan 30.8.2023. Palvelut kuntalaisille säilyvät ennallaan.

Elovalkeat tarjoaa monta elämystä

Rakastettu kotiseututapahtuma Elovalkeat täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden tapahtuman avajaisia vietetään Orilammen majalla perjantaina 28.7. klo 18.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kuusankosken uimahalli pysyy suljettuna

Kuusankosken uimahallin märkätiloista vuotaa vettä niiden alapuolella oleviin sähkötiloihin. Turvallisuussyistä hallia ei voida avata normaalin kesäsulun jälkeen. Uimahalli on suljettuna elokuun ajan, jonka aikana asia viedään liikunta- ja kulttuurilautakunnan käsiteltäväksi.

Kouvola-kontti saa ensimmäiset vuokralaiset

Torille hankitun Kouvola-kontin toiminta käynnistyy, kun Kontti saa ensimmäiset vuokralaiset. Kontin toiminta lähtee hyvin käyntiin, sillä 8.7. lähtien tiedossa on jo useita vuokralaisia.

Sivun alkuun