Ajankohtaista

Siisti Sitissä siivottiin jälleen Kouvolaa asukkaiden ja työyhteisöjen voimin

Kouvolalaisten omaan siisteyskampanjaan osallistui kevään ja alkukesän aikana lähes 3000 kouvolalaista. Monien muiden aktiivisten kouvolalaisten tavoin myös etsivän nuorisotyön henkilökunta ja Nurmiröllien päiväkotilapset ahkeroivat toukokuussa siistimmän sitin puolesta. Yhteisöllinen Siisti Siti oli tänäkin vuonna koronapandemian vuoksi yksilölaji.

Oppivelvollisuus laajenee

Lukukautensa kesäkuussa päättäneet ysit saavat syksyllä maksuttomat kirjat ja bussikyydit, mutta myös velvollisuuden opiskella. Jos opiskelupaikkaa ei yhteishaussa tullut, nuoren tulee olla yhteydessä yläkoulunsa opoon. Ohjaamossa Nupa-talolla on myöhemmin kesällä tavattavissa kesämaanantaisin päivystävä opo.

Uusi valotaidetapahtuma Kouvolaan – ehdota nimeä

Syksyllä 2021 Kouvola nousee ansaittuun loistoon, kun uusi valotaidetapahtuma käynnistyy. Maamerkkien valaisun sijaan nyt tuodaan esille tarinallisia, sisällöltään monitulkintaisia, itsenäisiä valoteoksia. Kouvolassa asuvat tai sinne muuten yhteydessä olevat taiteilijat ovat vahvasti edustettuina tapahtumassa. Tapahtuman suunnittelu on jo pitkällä, mutta nimi puuttuu vielä. Yleisön apua kaivataan!

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee henkilöstön palkitsemista koronapandemiasta aiheutuneesta lisätyöstä

Ensi viikolla kokoontuvalle kaupunginhallitukselle ehdotetaan kaupungin henkilöstön palkitsemista koronapandemian aiheuttamasta lisätyöstä, palvelujen ja osaamisen kehittämisestä sekä joustavuudesta. 100 euron liikuntaan, kulttuuriin ja hyvinvointiin hyödynnettävä henkilökohtainen etu tukisi myös paikallista palveluntuotantoa. Kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että vastaava etu olisi käytössä myös jatkossa ja vuoden 2022 määräraha huomioitaisiin talousarviovalmistelussa.

Kouvolan kaupunginvaltuusto vahvistettu

Kouvolan keskusvaalilautakunta on suorittanut kuntavaalien tarkastuslaskennan ja vahvistanut uuden kaupunginvaltuuston jäsenet ja varavaltuutetut. Uusi valtuusto aloittaa toimikautensa elokuun alusta. Kouvolan kaupunginvaltuustossa on 59 valtuutettua.

Verkkokauppa ja varaamo ovat kaupungin uusia sähköisiä palveluita

Kouvolan kaupunki on ottanut keväällä käyttöön kaksi uutta kuntalaisille suunnattua sähköistä palvelua, verkkokaupan ja varaamon. Käytössä on lisäksi kymmeniä muita sähköisiä palveluita virtuaalimuseosta sähköiseen rakennuslupaan ja kuntalaisaloitteesta varhaiskasvatuksen e-asiointiin, ja lisää kehitetään tarpeen ja resurssien mukaan.

Kokoomukselle eniten paikkoja Kouvolan valtuustoon

Kuntavaalit on käyty. Äänestysprosentti jäi koko Suomessa alhaiseksi (55,1%). Kouvolassa äänestettiin selvästi alle valtakunnallisen tason – kaikkiaan vain 52,3% käytti äänioikeuttaan. Aktiivisimmin äänestettiin Valkealassa (59,1%), Vahterossa (59%) ja Utissa (56%).