Ajankohtaista

Koko perheen juhannusjuhlaa vietetään Kuusankoskitalolla

Kouvolan kaupunki järjestää koko perheen juhannusjuhlan perjantaina 21.6.2024 Kymijoen upeassa rantamaisemassa Kuusankoskitalon puistoalueella. Musiikkipainotteisessa illassa viihdyttävät sisarukset Saara ja Vilma Keisala. Juhannuskokkoa ei tänä vuonna polteta.

Kaupungin lausunto STM:n lakiluonnoksesta kaupunginhallitukseen – päivystys Kymenlaaksossa järjestettävä yhdenvertaisesti

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 17.6. kaupungin lausuntoa maan hallituksen esitykseen, jossa ehdotetaan muutoksia ympärivuorokautista terveydenhuollon päivystystä sekä leikkaustoimintaa koskevaan sääntelyyn. Kouvolan kaupunki on tyytymätön siihen, että esityksessä ei ole arvioitu riittävän kattavasti ja tarkasti Ratamokeskuksen yöpäivystyksen lakkauttamisen kokonaisvaikutuksia.

Ministeri Kaisa Juuso tutustui Kouvolan päivystykseen

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso vieraili 10.6. Kouvolassa. Tapaamisen tarkoitus oli valottaa erityisesti Kouvolan Ratamokeskuksen ympärivuorokautisen päivystyksen tarpeellisuutta koko Kymenlaakson näkökulmasta. Lakkautuksen myötä kustannukset kasvaisivat järjestämistavasta riippuen vähintään 2,4 miljoonaa euroa nykytilanteeseen verrattuna.

Mistä Kouvola on tehty?

Kaupunginmuseo Poikilon näyttely ”Mistä Kouvola on tehty” kutsuu jakamaan muistoja. Näyttelyssä näkee nostalgisia filmejä ja valokuvia nykyisen Kouvolan alueelta ja voi pohtia omaa suhdettaan tärkeisiin paikkoihin. Mitä mieltä nuori Niilo Marttinen ja eläkkeellä oleva Elvi Nio olivat näyttelystä – lue tiedotuslehden juttu.

Kuntalaisilta UPM:n aurinkovoimahankkeesta 11.6. klo 16

Kuntalaisille avoin UPM Energyn aurinkovoimahankkeen tiedotustilaisuus järjestetään tiistaina 11.6. klo 16–17.30 Utin kerholla (Hävittäjäntie 3). Kaupungin tekninen lautakunta hyväksyi toukokuun lopussa UPM:n kaavoitusaloitteen yleiskaavoituksen käynnistämisestä Haukkasuon ja Kiikunsuon alueilla, joka mahdollistaisi suuren mittakaavan aurinkovoimaloiden rakentamisen.

Kouvola elää vahvasti myös maaseudusta

Tiesitkö, että Kouvolassa on 810 maatilaa eli eniten kaikista Suomen kunnista? Viljelyala on toiseksi suurin, 46 143 hehtaaria. Myös luomutuotannossa Kouvola on Suomen kärkeä, luomutiloja on yhteensä 104.

Yritystonteissa uinuvat uudet työpaikat

Kaupungin panostus yritystontteihin on tehokkain tapa lisätä paikkakunnan elinvoimaa. Kun tonttireservi on mahdollisimman suuri, se mahdollistaa uusien yritysten sijoittumisen Kouvolaan.

Kouvolan kaupungin tiedotuslehti 1/2024 on ilmestynyt

Kouvolan kaupungin tiedotuslehti 1/2024 on tällä viikolla jaettu kouvolalaisiin kotitalouksiin. Lehdessä on juttua muun muassa Kouvolasta maaseutuyrittämisen paikkana, yritystontit-kärkihankkeesta, Porukkatalosta,…

Kouvolan yöpäivystys on säilytettävä – lausuntokierroksella oleva esitys vaarantaa kouvolalaisten potilasturvallisuuden

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut lausuntopyynnön luonnoksesta hallituksen esitykseksi, jossa ehdotetaan muutoksia ympärivuorokautista terveydenhuollon päivystystä sekä leikkaustoimintaa koskevaan sääntelyyn. Esityksen mukaan Kouvolan Ratamo-keskuksen yöpäivystys lakkaa vuoden 2026 alusta. Kouvolan asukkaiden näkökulmasta päätös on kestämätön.

UPM:n kaavoitusaloite teknisen lautakunnan käsiteltäväksi

UPM-konserniin kuuluva UPM Solar Oy on tehnyt Kouvolan kaupungille kaavoitusaloitteen yleiskaavoituksen käynnistämisestä Haukkasuon ja Kiikunsuon alueilla. UPM Solar esittää selvitettäväksi, voidaanko alueelle laatia yleiskaava, joka mahdollistaisi suuren mittakaavan aurinkovoimaloiden rakentamisen. Tekninen lautakunta käsittelee aloitetta 30.5.2024.

Sivun alkuun