Yhdyskuntatekniikan kunnossapidon lomautukset näkyvät liikenne- ja puistoalueiden hoitotasossa

Yhdyskuntatekniikan kunnossapidon lomautusten vaikutukset näkyvät kuntalaisille mm. katujen, puistojen ja leikkipaikkojen hoitotason laskuna. Roskaaminen on kevään aikana lisääntynyt entisestään, eikä kaikkea ehditä vajaalla henkilöstöllä kerätä heti pois.

Yhdyskuntatekniikan kunnossapidon lomautukset ovat alkaneet 6.3.2020. Kunnossapidon lomautus koskee n. 80 henkilöä, jotka työskentelevät liikenne- ja puistoalueiden kunnossapidossa. Lomautukset on porrastettu vaiheittain maaliskuun ja lokakuun väliselle ajalle. Lomautusten lisäksi myös vuosilomat on pidettävä. Käytännössä koko em. aikaväli toimitaan vajaalla henkilöstöllä.

Lomautusten vaikutukset näkyvät maalis – lokakuun aikana mm. seuraavasti:

  • Yleisten alueiden hoitotasoa on jouduttu laskemaan (kadut, puistot, liikennevihreä, leikkipaikat ja muut yleiset alueet).
  • Alueiden puhtaanapidon tasoa on jouduttu laskemaan (roskien keräys, roska-astioiden tyhjennys, graffittien poisto, ilkivallan jälkien korjaus, pesut ym.). Roskaaminen on kevään aikana lisääntynyt entisestään, eikä kaikkea ehditä vajaalla henkilöstöllä kerätä heti pois.
  • Vauriokorjauksissa on viivettä. Vaaraa aiheuttavat vauriot pyritään korjaamaan välittömästi. Reunakivivauriot, pienet kuopat, kolhut yms. korjataan resurssien puitteissa.
  • Ajoratamerkinnöissä esiintyy viivettä.
  • Vain osa vesiaiheista on avattu kesäkaudella 2020. Kaikkia suihkulähteitä ei avata, koska ne vaativat jatkuvaa valvontaa ja huoltoa myös ilkivallasta johtuen. Lisäksi mm. energiakustannuksissa syntyy säästöjä.
  • Henkilöstön tavoitettavuus on normaalia heikompi.

Lisätietoja:
Kunnossapitopäällikkö Jukka Perttula, puh. 020 615 7603, jukka.perttula@kouvola.fi
Puistomestari Minna Vanhala, puh. 020 615 7119, minna.vanhala@kouvola.fi
www.kouvola.fi/lomautukset

Sivun alkuun