Vuoden 2023 Kuninkuusravit järjestetään Kouvolassa

Suomen Hippoksen valtuuskunta päätti 24.6.2020, että vuoden 2023 Kuninkuusravit järjestetään Kouvolan raviradalla.

Kuninkuusravit ovat yksi Suomen suosituimmista kesätapahtumista ja järjestetään kolmipäiväisinä. Ne ovat on suomalaisen raviurheilun näyteikkuna ja yksi maailman suurimmista ravitapahtumista.

Hippoksen valtuuskunnan kokouksessa Jyväskylässä Kouvolaa edustivat Valkealan hevosystäväinseuran puheenjohtaja Pekka Kaikkonen, kansanedustaja ja Kouvolan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja
Paula Werning sekä Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen.

Kuninkuusravien yleisömäärä on ollut vuosittain yli 50 000 henkeä. Tutkimus- ja analysotintikeskus TAK Oy:n tutkimuksen mukaan tämä kolmepäiväinen tapahtuma on jättänyt talousalueelle vuosittain 10–14 miljoonaa euroa.

Valkealan Hevosystäväinseura ry päätti hakea tapahtumaa Kouvolaan. Koronaedpidemian vuoksi tämän vuoden Seinäjoen Kuninkuusravit siirtyvät vuodella ja samoin Forssan Kuninkuusravit.  Tämän vuoksi Kouvolaan haettiin ensisijaisesti vuoden 2023 tapahtumaa ja se saatiinkin.  Hakemuksensa määräaikaan mennessä jättivät Jyväskylä, Kaustinen/Härmä, Kouvola, Lappeenranta, Oulu, Tampere ja Vermo.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka tähdentää, että Kouvolan kaupunki hakee määrätietoisesti tapahtumia kaupungin
alueelle. Kuninkuusravien saaminen kaupunkiin on hieno uutinen ja tuo paikallisille yrittäjille selkeää taloudellista hyötyä sekä ihmisille elämyksiä. 

Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen kertoo, että Kuninkuusravit yhdistävät Kouvolan ja koko Kymenlaakson hevosihmiset tapahtuman toteuttamiseen. Kyseessä on suuri haaste, mutta myös mahtava mahdollisuus. Onnistuneiden Kuninkuusravien tuotolla pystymme kehittämään alueen hevostaloutta edelleen ja turvaamaan Kouvolan raviradan aseman vahvana valtakunnallisena toimijana myös tulevina vuosina.  

Tapahtuman tuomat edut Kouvolalle:

  • Raviurheilun huipputapahtuma Kouvolaan varsin kohtuullisilla satsauksilla. Puitteet ovat erinomaiset.
  • Kouvola saa paljon positiivista julkisuutta ja näkyvyyttä eri medioissa (tv, verkko, sosiaalinen media).
  • Matkailun kannalta erittäin merkittävä tapahtuma. Kouvolan koko majoituskapasiteetti on täynnä tapahtumaviikonlopun. Lisäksi tarvitaanväliaikaista majoitustilaa. Ravintola-, kahvila- ym. kaupan palvelut lisääntyvät.
  • Ydinkeskusta täyttyy ihmisistä Kuninkuusravien viikonlopuksi myös oheistapahtumien ansiosta. Se luo uskoa paikkakunnan elinvoimaisuuteen.

Edellisen kerran Kuninkuusravit järjestettiin Kouvolassa vuonna 2007. Silloin yleisömäärä oli 60 574.

Sivun alkuun