Vuoden 2020 Valovoimainen Vapaaehtoinen -palkinto Hannu J Vestille

Valovoimainen vapaaehtoinen palkintojuhla ja kiitosgaala -tilaisuus järjestetään keskiviikkona 18.11. Kuusankoskitalon Voikkaa-salissa. Palkintona on kuvataiteilijan Eija Kylliäisen teos, 2019 puupiirros ”Me näemme kaiken”. Samassa juhlassa palkitaan myös järjestöjen vapaaehtoistyössä ansioituneita henkilöitä.

Valovoimainen vapaaehtoinen palkintojuhla ja kiitosgaala –tilaisuus järjestetään keskiviikkona 18.11.2020 klo 18 Kuusankoskitalon Voikkaa-salissa. Ohjelmassa on pieni esitys Kuusankosken teatterin seuraavasta ensi-iltaan tulevasta näytelmästä ”Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi” Jonas Jonassonin menetysromaanin pohjalta dramatisoinut Raija Nokkala, ohjaus Karolina Eklund-Vuorela ja sen jälkeen Valovoimainen vapaaehtoinen -palkinnon luovutus ja järjestöjen huomionosoitukset. Palkinnon luovuttaa liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sinikka Rouvari. Palkintona on kuvataiteilijan Eija Kylliäisen teos, 2019 puupiirros ”Me näemme kaiken”.

Juhlassa myös palkitaan lisää vapaaehtoistyöstä ansioituneita henkilöitä. Voimarinki on päättänyt juhlassa osoittaa huomionosoitukset yhdistystensä Vuoroveto mielenterveysseura ry:n ja SPR Kouvolan osaston sekä Pohjois-Kymen Parkinson yhdistys ry:n edustajille.

Vuoden 2020 Valovoimainen vapaaehtoinen ehdotuksia kaupungille tuli 8.10. mennessä yhteensä 10, yleisölle suunnatulla lehti-ilmoituksella sekä sosiaali- ja terveysalan järjestöjä sähköpostitse ja kaupungin internet-sivustojen tiedotuksella. Näiden ehdotusten joukosta Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunnan nimeämän palkintotyöryhmän (lautakunnan edustaja Sari Melkko, Voimaringin edustaja Olavi Ropponen, kaupungin edustaja Leena Järvenmäki, sihteerinä Jaana Vuorio-Palmumaa) ehdotuksesta lautakunta päätti 21.10. kokouksessaan palkinnon saajaksi Kuusankosken SPR:n edustajan Hannu J Vestin.

Hannu J Vest aloitti Punaisessa Ristissä vapaaehtoistyön 1968 Helsingissä. Vuonna 1991 hän muutti Kuusankoskelle liittyen ensiapuryhmätoimintaan. Viime vuosina Hannu on siirtynyt mukaan ystävätoimintaan ja siellä painotus on ollut maahanmuuttajien kotoutumisessa ja tämä työ jatkuu edelleen. Tämän korona-vuoden vapaaehtoistyön osuuden panostus on ollut hänen kohdallaan huomattava. Hannu osallistui kaupungin ”Mitä kuuluu” -soittorinkiin ja lisäksi osaston aktiiviystävien soittorinkiin yhtenä vastuusoittajana. Lisäksi Punaisen Ristin Keskustoimisto järjesti kesällä TEAMS-sovelluksella ”Verkkokeskusteluja +70 -vuotiaiden” ryhmän, missä hän toimi ohjaajana/teknisenä tukena.

Kouvolan sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöverkosto Voimarinki on Kouvolassa toimivien sosiaali- ja terveysjärjestöjen vapaaehtoisten sekä ammatillisten toimijoiden avoin verkosto, jonka tavoitteena on mm. edistää Kouvolan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöjen verkottumista ja kumppanuutta, lisätä järjestötoiminnan tunnettavuutta sekä yhdistää voimavaroja.

Kouvolassa on monia sote-järjestöjä ja niissä on tuhansittain jäseniä. Yhdistyksille on haastavaa löytää sopivia keinoja tunnustuksen antamiseen ja olla tasapuolinen palkintojen myöntämisessä. Voimarinki toivoo sotejärjestöjen tarttuvan uudella innolla kiitoksen ja tunnustuksen antamisen lisäämiseen eli palkitsemiskulttuurin kehittämiseen.
Kouvolan kaupunki perusti vuonna 2014 Voimaringin aloitteesta järjestöjen itse toteuttamien palkitsemisten rinnalle Valovoimainen vapaaehtoinen -palkinnon. Palkinto myönnetään vuosittain erityisen ansioituneelle sote-järjestön vapaaehtoiselle. Palkintona jaetaan jonkun kouvolalaisen taiteilijan teos. Ensimmäisen Valovoimainen vapaaehtoinen -palkinnon sai 19.11.2014 Vieno Viitakare.

Lisätietoja:
Työryhmän sihteeri Jaana Vuorio-Palmumaa, puh. 020 615 8591, jaana.vuorio-palmumaa(at)kouvola.fi

Sivun alkuun