Varhaiskasvatus pidetään toiminnassa Kouvolassa

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt eli päiväkotitoiminta, esiopetus ja perhepäivähoito pidetään toiminnassa Kouvolassa. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta sen sijaan suljetaan koronavirustilanteen takia 13.4.2020 asti. Valtioneuvoston suosituksen mukaan huoltajat järjestävät lapsensa hoidon kotona, kun tämä on mahdollista.

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Hallituksen linjauksen mukaisesti varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa Kouvolassa.

– Varhaiskasvatus pidetään auki, jotta voidaan turvata kriittisten alojen ammattilaisten, mutta myös muiden mahdollisuudet tarvittaessa mennä töihin. Päiväkotitoiminta, esiopetus ja perhepäivähoito ovat Kouvolassa auki ainakin vielä ilman erillistä rajausta vanhempien työn kriittisyyden mukaan, toteaa varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto.

Valtioneuvoston vahva suositus on, että vanhemmat hoitavat mahdollisuuksien mukaan lapset kotona.

Varhaiskasvatuksen opettajat tukevat huoltajia esiopetuksen toteuttamisessa kotona, jos lapsi on jäänyt pois esiopetuksesta poikkeusolojen aikana.

Jos lapsi on pois varhaiskasvatuksesta poikkeusolojen aikana vähintään kahden viikon ajan, huoltajat voivat hakea hyvitystä hoitomaksuun.

Huoltajien tulee ilmoittaa aina lapsen poissaolosta varhaiskasvatusyksikköön.

– Tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti. On mahdollista, että esimerkiksi joitakin päiväkoteja voidaan sulkea ja lapsia siirtää toiseen päiväkotiin. Huoltajille tiedotetaan tilanteen kehittymisestä myös suoraan Wilman kautta.

Kaikki lapsen varhaiskasvatusta koskevat kysymykset tulee ensisijaisesti esittää oman varhaiskasvatusyksikön johtajalle puhelimitse tai sähköpostitse.

Lisätietoja:
Varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto, puh. 020 615 7224, helena.kuusisto(at)kouvola.fi

Sivun alkuun