Koronatiedote Kouvolan urheilu- ja liikuntatoimijoille 25.2.2021

Kouvola valmistautuu toteuttamaan hallituksen linjaukset koronavirusrajoitusten kiristämisessä.

Hallitus on tänään antanut linjauksen poikkeusolojen toteamisesta sekä rajoitusten kiristämisestä maaliskuulle. Hallituksen tiedote asiasta löytyy täältä:
https://valtioneuvosto.fi/-/10616/hallitus-linjasi-siirtymisesta-valittomasti-koronaepidemian-torjunnan-tasolle-kaksi-hallitus-valmis-ottamaan-poikkeusolot-kayttoon

Rajoitusten kiristäminen johtuu muunnosviruksen (lähinnä brittimuunnoksen) yleistymisestä Suomessa. Rajoituksilla pyritään estämään terveydenhuollon ylikuormitus, joka vaikuttaa toteutuessaan vakavasti kaikkien suomalaisten elämään.

Hallituksen linjaus ohjeiden kiristyksestä koskee kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevia maakuntia eli suurinta osaa Suomesta, myös Kymenlaaksoa. Kouvolan kaupunki on aloittanut valmistelut hallituksen suosittamien toimenpiteiden toteuttamiseksi yhteistyössä alueen koronakoordinaatioryhmän kanssa. Kokoustamme huomenna sekä koronakoordinaatioryhmän että kaupungin valmiusryhmän kanssa yksityiskohdista.

Tällä hetkellä valmistaudumme Kouvolassa hallituksen linjausten mukaisesti seuraavaan:

  • Urheilu- ja liikuntatilat pidetään yleisöltä suljettuna ja 18 -vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta (pois lukien ammattilais- ja huippu-urheilu aiemmin määritellyn mukaisesti) pidetään keskeytettynä maaliskuun loppuun.
  • Peli- ja ottelutoiminta (pois lukien ammattilais- ja huippu-urheilu aiemmin määritellyn mukaisesti) pidetään keskeytettynä maaliskuun loppuun.
  • Alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaa voi jatkaa enintään 10 henkilön ryhmissä 7.3.2021 saakka.
  • Hallituksen ohjeiden mukaisesti valmistaudumme siirtämään Kouvolan aikavälille 8.-28.3. poikkeusoloihin ja kolmen viikon sulkutilaan. Tämän kolmen viikon ajaksi 12 vuotta täyttäneiden harrastustoiminta valmistaudutaan keskeyttämään kokonaan (uskoisin, että ammattilais- ja huippu-urheilua voidaan jatkaa nykyisillä ohjeistuksilla, mutta tämä pitää vielä varmistaa). Alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaa voi jatkaa enintään 10 henkilön pienryhmissä.
  • Etelä-Suomen aluehallintovirasto on eilen antanut määräyksen yleisötilaisuuksien rajoituksista 10 henkilöön maaliskuun loppuun. Hallitus on kuitenkin tänään antanut suosituksen laskea tuo rajoitus kuuteen henkilöön, joten sieltä voi tulla uusi päätös lähiaikoina.
  • Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan aikataulun mukaisesti, niihin ei ole tulossa muutoksia.

Odotamme parhaillaan lisäohjeita ministeriöistä yksityiskohtien suhteen ja tiedotamme lisää sitä mukaa kun yksityiskohdat varmentuvat.

Koronatilanteen odotetaan helpottavan kesän ja syksyn myötä, kun rokotuskattavuus Suomessa alkaa nousemaan. Maailmalta on kuulunut hyviä uutisia siitä, että käytössä olevat koronarokotteet ovat osoittautuneet toimiviksi. Koronatilanteen odotetaan siis kesän ja syksyn mittaan helpottavan. Nyt muutama kuukausi tulee olemaan vielä tiukkaa.

Terveisin, Johanna

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén johanna.franzen@kouvola.fi