Valkealan monitoimitalon laajuutta tarkasteltava

Valkealaan suunnitteilla olevan monitoimitalon kustannusarvio on kasvanut huomattavasti. Kouvolan kaupungin virkamiesvalmistelussa on tarkasteltu siihen kaavailtuja toimintoja uudelleen. Keskittämällä monitoimintaloon vain kaupungin omia palveluja ja jättämällä Kymsoten perhekeskuspalvelut pois saataisiin noin 1,8 M€ säästöt.

Kouvolan kaupunki hakee säästöjä talouden tasapainottamiseen palveluverkkoa tarkastelemalla. Uuden virkamiesehdotuksen mukaan Valkealan monitoimitaloon sijoittuisivat yhtenäiskoulu, kirjasto sekä päiväkoti. Kymsoten perhekeskuspalvelut, jotka ovat sosiaali- ja terveyspalveluja, tuotettaisiin Valkealan terveyskeskuksessa.

Uusi päiväkoti toimii jatkossa Valkealan alueen 24/7-vuorohoitopäiväkotina ja se korvaa valmistuessaan Kirkonseudun ja Pikku-Veturin päiväkodit. Valkealan monitoimitalossa toteutuu joustava esi- ja alkuopetus, joka on kasvatus- ja opetustoimialan strategisena tavoitteena. Monitoimitalon tiloja voivat hyödyntää myös nuorisotyö, kansalaisopiston aikuisryhmät ja lasten sekä nuorten käsityökoulu, kuvataidekoulu sekä musiikkiopisto. Lisäksi monitoimitalo tarjoaa monipuoliset kokoontumis- ja harrastustilat Valkealan alueen yhdistyksille ja urheiluseuroille.

Luopumalla perhekeskuksen tiloista saadaan optimaaliset tilaratkaisut monitoimitalon osalta. Perhekeskuksen toimintamallia voidaan toteuttaa Valkealan terveysasemalla muutoksesta huolimatta ja säilyttää kiinteä yhteistyö koulujen psyykkareiden ja kuraattoreiden kanssa.

Talon hankeselvitys on ollut kasvatus- ja opetuslautakunnan hyväksyttävänä. Kaupungin taloudellinen tilanne ja lisäsäästöjen tarve pakottavat kuitenkin tarkastelemaan hanketta uudelleen. Tämän hetkisen hankesuunnitelman mukaan monitoimitalo on 2,5 -kerroksinen rakennus, sen laajuus on 12.374 brm2 ja kustannusarvio 27,7 M€ (alv. 0 %).

Lisätiedot:
Kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi, 020 615 7727
Toimitilajohtaja Juha Jormanainen, puh. 020 615 9013
etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Sivun alkuun