Uusi elintarvike- ja terveydensuojeluvalvonnan perusmaksu voimaan vuoden 2022 alusta

Elintarvike- ja terveydensuojelulakien muutosten myötä vuoden 2022 alusta alkaen peritään valvonnan vuosittainen perusmaksu. Se peritään kaikilta valvontakohteilta, jotka ovat Kouvolan kaupungin terveysvalvonnan kohdetietojärjestelmässä ja kuuluvat lainsäädännön mukaan maksun perimisen piiriin. Perusmaksu on suuruudeltaan 150 €. Perusmaksun lisäksi peritään edelleen suunnitelmallisen valvonnan tarkastus- ja näytteenottomaksut kuten ennenkin.

Elintarvikevalvonnassa valvonnan perusmaksu peritään suurimmalta osalta valvontakohteista, mm. myymälät, ravintolat ja kahvilat. Maksua ei peritä alkutuotannolta (maatilat), kyläkaupoilta eikä yleishyödyllisiltä yhteisöiltä kuten ruoka-aputoimijoilta.

Terveydensuojeluvalvonnassa perusmaksun piirissä ovat mm. suurin osa majoitushuoneistoista, liikuntatiloista ja urheiluhalleista sekä yleiset saunat, koulut, päiväkodit ja sosiaalialan yksiköt (ympärivuorokautinen hoiva).

Valvonnan perusmaksujen myötä on entistä tärkeämpää tehdä ilmoitukset toiminnan lopettamisesta tai keskeytymisestä ajallaan. Jos yrityksesi on edelleen kohderekisterissä, mutta toiminta on jo loppunut tai keskeytynyt, on asiasta syytä tehdä ilmoitus Kouvolan kaupungin terveysvalvontaan mahdollisimman pian. Muussa tapauksessa lasku valvonnan perusmaksusta lähetetään alkuvuodesta.

Ilmoitukset toimintojen lopettamisesta, aloittamisesta sekä olennaisista muutoksista tehdään sähköisesti Suomi.fi-palvelusta löytyvän Ilppa-ilmoituspalvelun kautta: ilppa.fi.

Lisätietoa:

Ruokaviraston verkkosivut

Eduskunnan verkkosivut

ymparistopalvelut@kouvola.fi

Sivun alkuun